Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, că nu are timp să scrie o carte, dar se bucură că preşedintele scrie cărţi despre ce a fost, el răspunzând astfel unei întrebări despre faptul că preşedintele Klaus Iohannis i-a dedicat „un capitol special” în viitoarea sa carte, în care şeful statului susţine că în cazul care Ponta ar fi ajuns preşedinte „mai multe personaje cu notorietate aflate în spatele gratiilor ar fi fost libere”.

„Daţi-mi voie să nu fac analiză pe un text pe care nu l-am citit. Şi sincer să fiu mă bucur că preşedintele scrie cărţi despre ce a fost. Eu nu am timp de aşa ceva. Eu am în fiecare zi nişte lucruri de guvernare. Când nu o să mai fiu prim-ministru poate mă apuc şi eu de scris o carte”, a declarat premierul citat de StiripeSurse.ro.

Întrebat dacă, în opinia sa, şeful statului are prea mult timp liber, Ponta a spus: „Nu, nu am spus asta, dar este preşedinte şi are cu totul şi cu totul altă fişă a postului decât mine”.

Președintele Klaus Iohannis scrie în noua sa carte, „Primul Pas”, că Victor Ponta va deconta la următoarele alegeri faptul că nu a făcut un pas înapoi după pierderea prezidențialelor. Șeful statului are cuvinte dure pentru premier.

„Victor Ponta, un om tanar, care a incercat sa-si construiasca o imagine de reformator si sa le dea multora speranta unei schimbari. Si ma intrebam cum de un astfel de om a ajuns sa fie asimilat atat de repede de sistem, cum de a reusit sa dezamageasca atata lume.”, scrie Klaus IOhannis în cartea sa, potrivit EVZ.ro.