SOC IN MEDIA ROMANEASCA! Descinderi la 35 de firme din dosarul Mediafax!

Percheziţii de amploare luni dimineaţă într-un dosar desprins din dosarul „Mediafax”. Sunt vizate 35 de firme cu activităţi de tip media, transmite Realitatea TV.

Poliţiştii încearcă destructurarea unui circuit evazionist în care statul ar fi fost prejudiciat cu peste 12 milioane lei. Sunt vizate 35 de firme cu implicare în ,,activitaţi de media”, acuzate de evaziune fiscală şi rambursări ilegale de TVA.

Dosarul este disjuns din dosarul grupului de presă Mediafax.

Luni dimineaţă, Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române desfăşoară o operaţiune ce vizează destructurarea unei reţele infracţionale, specializate în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală şi rambursare ilegală de T.V.A., se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Sunt efectuate 9 percheziţii pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov. La activitățile desfășurate de polițiștii de investigarea criminalităţii economice participă și luptători din cadrul Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale – I.G.P.R. şi specialişti criminalişti.

Din investigații a reieșit că, în circuitul infracţional sunt implicate 35 de societăţi comerciale româneşti, cu implicare în ,,activitaţi de media”, ai căror reprezentanți ar fi obţinut, fară drept, bani, prin rambursare ilegală a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor la bugetul general consolidat al statului. Activităţile infracţionale s-ar fi derulat în perioada aprilie 2012 – martie 2014.

Prejudiciul estimat este de 12.300.000 de lei.

Vor fi puse în aplicare 13 mandate de aducere a persoanelor la audieri, în urma probatoriului administrat urmând a fi dispuse măsurile care se impun.

Acțiunea se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Jusiţie.

Sursa: realitatea.net