Acasă International Ce mai invata copiii rusilor la gradinita! Demonstratie cu arme de foc...

Ce mai invata copiii rusilor la gradinita! Demonstratie cu arme de foc si curs de patriotism

82

La o gradinita din orasul Koroliov, regiunea Moscova, din Rusia, a fost sustinut un curs de patriotism si s-a facut o demonstratie cu arme.

Pe 17 octombrie a avut loc ora de patriotism intr-una dintre gradinitele de langa Moscova, fiind insotita de o demonstratie de arme, anunta presa. Organizatorii cursului au fost Camera Civica a orasului si organizatia Fratia de Lupta. Imaginile din clasa postate pe retelele de socializare au provocat diverse reactii.

Surse din Camera Civica au explicat, intr-un interviu acordat canalului Podiom de pe Telegram, ca evenimentul a fost in totalitate coordonat, impreuna cu parintii copiilor, si au adaugat ca, de fapt, copiilor le-au fost demonstrate nu arme, ci jucarii. Lectia a fost programata sa coincida cu Ziua Tatalui, care este sarbatorita in Rusia in fiecare a treia duminica a lunii octombrie.

”Comisia a pregatit o poveste de 20 de minute despre profesia de militar, in acest caz, despre un cercetas, si despre echipamentul sau. Cuvantul ”arma” in mod categoric nu a existat in contextele folosite de noi. Cum poti vorbi despre profesia de militar, fara sa ai in mana o jucarie din plastic? Jucarie! Nici macar nu era un model”, a explicat Olga Korneeva, presedintele Camerei Civice. La aceste curs, potrivit Olgai Korneeva, au participat educatori, precum si un reprezentant al parintilor.

”Am avut intentii absolut nobile”, a conchis presedintele camerei, adaugand ca acum pregatesc lectii similare despre profesia de jurnalist si designer. Recent presa a scris ca elevilor din Rusia li s-a propus sa invete cum sa manuiasca armele.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos