33.4 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalPresedintele Columbiei trimite mesaje razboinice americanilor: Statele Unite ruineaza economiile din intreaga...

Presedintele Columbiei trimite mesaje razboinice americanilor: Statele Unite ruineaza economiile din intreaga lume!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Gustavo Petro, presedintele Columbiei trimite mesaje razboinice catre Statele Unite in care sustine ca americanii ruineaza economiile din intreaga lume prin cresterea dobanzilor. „Statele Unite sunt pe cale de a ruina practic toate economiile lumii”, a spus el in timpul unei intalniri cu responsabili si locuitori ai orasului Turbo (nord-vest), informeaza Agerpres.

Acesta spune ca tarile sunt amenintate de recesiune si de „rata mare a dobanzii” stabilita de Rezerva Federala americana (Fed) care atrage „capitalurile tarilor sud-americane”. „Statele Unite iau decizii pentru a se proteja, uneori fara sa se gandeasca la ce vor implica actiunile lor. Economia natiunilor latino-americane se goleste (…) Monedele noastre se depreciaza, nu doar pesoul columbian”, a avertizat el.

Primul presedinte de stanga al Columbiei, Gustavo Petro a prezis o criza globala, printre altele, din cauza a ceea ce el a numit „razboiul gazului” din Europa, in urma conflictului dintre Rusia si Ucraina. Pentru a lupta impotriva inflatiei, Fed si-a majorat dobanzile de referinta de cinci ori din martie, trecandu-le de la intervalul 0-0,25% in care se aflau din martie 2020, la 3,00-3,25%.

In consecinta, datoria in dolari a Columbiei ar putea creste accelerat si o scurgere de capital ar putea avea loc datorita perspectivei investitorilor de a obtine un profit mai mare, estimeaza analistii.

De la inceputul anului, moneda columbiana s-a depreciat cu 16% fata de dolar. In Columbia, un dolar valoreaza 4.700 de pesos, ceva nemaivazut pana in prezent

Ultimele stiri