Acasă Stirea zilei Ce planuri are Guvernul Ponta pentru Oltchim? Remus Borza pariaza pe insolventa

Ce planuri are Guvernul Ponta pentru Oltchim? Remus Borza pariaza pe insolventa

25

combinatRemus Borza este convins ca in aceasta saptamana se va anunta intrarea in insolventa a combinatului chimic Oltchim.

Avocatul a declarat la un post de televiziune ca “o sa avem surpriza de a fi martorii acestui anunt istoric a insolventei Oltchimului si pot sa avansez si societatea care va prelua functia de administrator judiciar… Cam care ar fi? RVA, societatea presedintelui Uniunii Practicienilor in Insolventa, Arin Stanescu”.

RBNu este pentru prima data cand reprezentantul Euro Insol vine cu o astfel de varianta. Intr-un articol publicat acum cateva luni de stireazilei.com, specialistul a explicat de ce crede ca niciun investitor nu-si va risca o parte importanta din capital pentru a ridica o firma cu datorii uriase. “Oltchim nu mai poate fi restructurat. Cat timp poti face o investitie la cheie, cu 250 milioane euro, cu capacitati noi şi cu 1.000 de salariati, trebuie sa fii tampit sa dai banii pe o societate cu licente expirate, cu tehnologii invechite şi cu 3.000 de angajati”, a afirmat Remus Borza. El da ca sigura intrarea in insolventa a companiei de stat, despre care spune ca este mentinuta artificial in functiune, asemeni unui “bolnav in moarte clinica”, din motive electorale.

“Nici procedura insolventei nu mai poate sa faca minuni. Putin probabil ca administratorul judiciar ales sa poata sa faca ceva. Oltchim va intra in insolventa. Acum este ca un bolnav in moarte clinica tinut pe aparate, in perfuzie, şi intelegem ca din motive electorale, dar, in decembrie, cel mai tarziu in ianuarie, dupa alegeri, Oltchim va intra in insolventa. Este ultima şansa de restructurare a Oltchimului. Daca are chiar şi numai 1% şanse sa fie restructurata trebuie incercat. Vorbesc de procedura insolventei. Oltchim nu va fi privatizabila”, explica avocatul.

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos