Acasă Alba Ce s-a intamplat cu ”Nu ne vindem tara!”? O companie canadiana incepe...

Ce s-a intamplat cu ”Nu ne vindem tara!”? O companie canadiana incepe exploatarea AURULUI din Apuseni!

Compania se numeste Carpathian Gold si a obtinut absolut toate avizele necesare din partea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale. Exploatarea va incepe imediat in sectorul de la Rovina.

Potrivit legislaţiei din România, licenţa de exploatare a aurului la Rovina va intra în vigoare după evaluarea finală de către mai multe departamente guvernamentale şi după publicarea în Monitorul Oficial. Acordarea licenţei reprezintă primul şi cel mai important pas în procesul de licenţiere.

Este pentru prima oară când România acordă o licenţă pentru exploatarea metalelor fără implicarea unei companii de stat, se arată într-un comunicat al Carpathian Gold.

Compania urmează să actualizeze o evaluare economică preliminară din 2010, urmând să revizuiască costurile proiectului.

Carpathian Gold este o companie de explorare şi producţie ale cărei principale activităţi sunt producţia de aur de la exploatarea Riacho dos Machados Gold din Brazilia, unde este singurul proprietar.

În 2013, subsidiara din România a Carpathian Gold, Samax România, înregistrată la Baia Mare, a obţinut venituri de 9,2 milioane de lei şi un profit de 3,5 milioane de lei, cu doar 43 de angajaţi, potrivit celor mai recente date disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Zăcământul de la Rovina conţine cantităţi importante de aur şi cupru, respectiv 120 de tone de aur şi 100.000 de tone de cupru, declara, în 2013, prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu.

Concesiunea de la Rovina este situată în Munţii Apuseni, la circa 20 de kilometri de Roşia Montană.

Concesiunile învecinate sunt deţinute de companii canadiene sau de statul român. Astfel, proiectul minier de la Roşia Montană este dezvoltat de către Roşia Montană Gold Corporation, controlată de grupul Gabriel Resources. În aceeaşi zonă, compania canadiană Eldorado Gold deţine concesiunea minieră de la Certeju de Sus. Situat în vecinătate este şi depozitul de cupru de la Roşia Poieni, cel mai mare din România, administrat de societatea de stat Cuprumin. Cu resurse estimate la 900.000 tone, la Roşia Poieni sunt concentrate 60% din rezervele de cupru ale României, relatează Mediafax.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentRusia ramane fara Campionatul Mondial de fotbal din 2018! Anglia ii poate lua locul!
Articolul următorRaspunsul lui Iohannis la cererea de gratiere a Monicai Iacob-Ridzi