Acasă Transporturi Ce se mai fura in Romania? Un tanar a plecat cu o...

Ce se mai fura in Romania? Un tanar a plecat cu o locomotiva in gara Medgidia

Un tânăr de 20 de ani, fără legătură cu calea ferată, s-a suit în cabina de conducere la unei locomotive a companiei Grup Feroviar Român (GFR), punând-o în mișcare în stația Medgidia. Incidentul a survenit miercuri la orele după-amiezii și, se pare, nu s-a soldat cu victime sau distrugeri, notează clubferoviar.ro.

Incidentul se putea însă termina dezastruos, de exemplu în cazul în care locomotiva ar fi intrat pe linia de circulație a unui alt tren de călători sau marfă.

Tânărul a intrat în cabina de conducere a unei locomotive remizate a GFR, a ridicat și conectat pantograful, după care a pus locomotiva în mișcare. Locomotiva a talonat două aparate de cale, ajungând pe o altă linie unde s-a oprit. Tânărul, al cărui nume nu este cunoscut, a fost reținut de Poliția TF Medgidia.

Locomotiva în cauză este din seria 43, fiind fabricată de Rade Konkar. În 2021 locomotiva în cauză a fost implicată într-un alt incident cercetat de AGIFER.

Autoritățile nu își explică însă cum a reușit tânărul să pună în mișcare locomotiva, deoarece, pe timpul remizării, locomotivele ar trebui să fie asigurate contra pornirii, deconectate de la sursa de energie și încuiate.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentLegea mersului pe jos aprobata in Romania. Primariile ne vor forta sa lasam masinile acasa
Articolul următorBugetari chemati sa dea inapoi la stat banii primiti anul trecut