Acasă Cultura Ce spune traditia ORTODOXA ca trebuie sa faci in ziua sarbatorii Sfintei...

Ce spune traditia ORTODOXA ca trebuie sa faci in ziua sarbatorii Sfintei Maria!

36

Crestin-ortodocsii din toata lumea sarbatoresc in fiecare an, la data de 15 august, pe Sfanta Maria, asa cum cere datina.

Sfânta Maria este sărbătorită, în fiecare an, la 15 august. Popular, Adormirea Maicii Domnului este considerată ziua care desparte lunile călduroase de cele reci. Tot în această zi este sărbătorită Ziua Marinei, Maica Domnului fiind ocrotitoarea marinarilor. La malul mării, dar şi în oraşele dunărene sunt organizate ample serbări. Această zi a fost declarată sărbătoare naţională.

Potrivit calendarului ortodox, pe 15 august, Maica Domnului a fost înştiinţată, printr-un înger, de faptul că va trece în nefiinţă.
Ulterior, după ce aceasta a cerut iertare de la toată familia şi de la toţi apropiaţii, a murit. Se spune că, în momentul în care aceasta a murit, au avut loc mai multe minuni: orbii şi-au recăpătat vederea, surzii au început să audă, iar ologii şi bolnavii s-au vindecat. Trupul Maicii Domnului ar fi stat trei zile în mormânt, după care a fost ridicat în ceruri. Tot pe 15 august se încheie şi postul început pe 31 iulie.

Citeste si:

Sarbatoarea Sf. Gheorghe: Ce spune TRADITIA ca este bine sa faci in aceasta zi!

Propunerea unui deputat PPDD: A treia zi de Paste sa devina sarbatoare legala, respective zi nelucratoare!

Ce spune traditia ca NU TREBUIE sa faci astazi, de Sfantul Ilie, sub nicio forma!


Tradiţia spune că în ziua de Sfânta Maria – 2015, se merge la biserică şi se împart struguri, prune şi faguri de miere pentru sufletul celor care au murit. În unele zone, după slujba, femeile merg la cimitire pentru a tămâia mormintele celor dragi.

În biserică se pomenesc cei adormiţi, dar şi cei care au purtat numele Sfintei Fecioare. Fetele nemăritate obişnuiesc să culeagă flori, pe care le duc la biserică pentru a fi sfinţite, apoi le iau acasă şi le aşează în dreptul icoanei Maicii Domnului.

Se crede că astfel acestea vor avea parte de sănătate şi o soartă bună. Mai mult, se spune că aceste flori au puteri tămăduitoare, ele putând alina dureri şi ocroti casa respectivă. Mai mult, în trecut, fetele purtau o planta numită „năvalnic”, care avea puterea să aducă peţitori, scrie click.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos