Acasă Cultura Astazi este o zi MARE pentru credinciosii ortodocsi! Vezi ce sfinti sarbatorim...

Astazi este o zi MARE pentru credinciosii ortodocsi! Vezi ce sfinti sarbatorim si ce spune traditia ca trebuie sa facem azi!

32

Credinciosii crestin-ortodocsi sarbatoresc astazi mai multi sfinti, fiecare cu o insemnatate aparte.

Sfântul Mucenic Lavrentie, pomenit în calendarul creștin ortodox la 10 august, a trăit în secolul al III-lea. A fost arhidiacon al episcopului Romei, Sixt.

Sărbători ortodoxe:
Sf. Mc. Lavrentie, arhidiaconul; Sf. Sfințit Mc. Xist, episcopul Romei; Sf. Mc. Ipolit

Sărbători greco-catolice:
Sf. arhidiac. m. Laurențiu

Sărbători romano-catolice
Sf. Laurențiu, diacon m.

Sfântul Mucenic Lavrentie, pomenit în calendarul creștin ortodox la 10 august, a trăit în secolul al III-lea. A fost arhidiacon al episcopului Romei, Sixt, scrie agerpres.ro.


Citeste si:

Sfanta Impartasanie este PERICULOASA! Poti lua o multime de boli, spun medicii!

Ce spune traditia ca NU TREBUIE sa faci astazi, de Sfantul Ilie, sub nicio forma!

Primul proces de PEDOFILIE la Vatican! Un OFICIAL al statului sfant a fost gasit vinovat!


Din cauza persecuției împotriva creștinilor, Sixt a fost luat spre a fi judecat, împreună cu alți doi diaconi. După arestarea acestora, Lavrentie a vândut vasele bisericii și a împărțit banii săracilor.

În timp ce Sixt era dus pe Via Appia, spre a i se tăia capul, Sfântul Lavrentie i-a ieșit în cale și i-a strigat: „Nu mă lăsa, Părinte Sfânt, pentru că am împărțit deja comorile pe care mi le-ai încredințat!”.

După ce a rostit aceste cuvinte, a fost luat de soldați și somat să-i dăruiască împăratului comorile de care vorbise. Ca împăratul să cunoască despre ce comori era vorba, Lavrentie a chemat șchiopii, orbii și bolnavii care se bucuraseră de banii dați de Sfântul Lavrentie.

În cele din urmă, i s-a cerut să se închine idolilor. A refuzat și astfel a fost închis în temniță. Aici l-a vindecat de orbire pe un condamnat, Lucillus, pe care l-a botezat. Temnicerul Hippolytus, fiind martor la minune a cerut și a primit și el botezul. S-a numărat și el în rând cu mucenicii, fiind omorât pentru credința în Hristos.

După mai multe chinuri, Sfântul Mucenic Lavrentie a fost întins pe un grătar așezat pe cărbuni aprinși. Primind pătimirea focului, Lavrentie a stins focul cel necurat al idolatriei. În iconografie, el este reprezentat cu cădelnița cu jar în mână, cădind și înmiresmând Biserica lui Hristos.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos