Acasă Cultura Sfantul Sinod catre romanii care cer schimbarea datei Pastelui: ”Cu lucrurile serioase...

Sfantul Sinod catre romanii care cer schimbarea datei Pastelui: ”Cu lucrurile serioase nu te poți juca în Biserică”

Câțiva dintre intelectualii din cadrul Bisericii Ortodoxe Române au trimis o scrisoare către Sfântul Sinod și către Adunarea Națională Bisericească în care cer schimbarea datei Paștelui.

Înainte de trimiterea epistolei, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, s-a poziționat împotriva unei astfel de decizii. Acum, după ce această scrisoare a ajuns la Sfântul Sinod și a fost făcută publică, un alt ierarh se pronunță.

Înaltpreasfințitul Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, precizează destul de clar că ”nu înseamnă că Sfântul Sinod certifică toate cererile lor.” Totodată, prelatul sucevean consideră că ”Dacă în viitor sunt dintre cei care doresc să sărbătorească Paștile odată cu noi, o pot face, însă nu creștinii ortodocși odată cu aceștia” și avertizează că ”Cu lucrurile serioase nu te poți juca în Biserică”

”Oamenii au libertate de exprimare, însă aceasta nu înseamnă că Sfântul Sinod certifică toate cererile lor. Dacă în viitor sunt dintre cei care doresc să sărbătorească Paștile odată cu noi, o pot face, însă nu creștinii ortodocși odată cu aceștia. Cu lucrurile serioase nu te poți juca în Biserică. Sinodul I Ecumenic a statornicit cu sfințenie data serbării Paștilor. Nimic în plus, sau în minus.”, este mesajul transmis pe acest subiect de ÎPS Calinic.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentPropunerea Rusiei catre Occident: Este mai buna o „împărţire liniştită” a Ucrainei decât un război mondial”. Romania ar urma sa primeasca o parte
Articolul următorRAR Auto-Pass – Documentul de care orice roman va avea nevoie cand vinde masina. Legea a fost aprobata