Acasă Cultura Ecou la protestul profesorilor: ”Voi lupta pentru ca profesia de dascăl să...

Ecou la protestul profesorilor: ”Voi lupta pentru ca profesia de dascăl să fie una respectată”

Legile Educației au fost votate de Camera Deputaților și urmează să intre în dezbaterea Senatului. Proiectul noilor legi, susținut de PNL, reprezintă o reformă necesară adusă sistemului de învățământ, ai cărei principali piloni sunt investițiile, prioritizarea zonelor defavorizate la alocarea bugetară, dar și un plan coerent care vizează succesul pe întreg parcursul educațional.

,,În calitate de ministru al Educației, voi lupta pentru ca profesia de dascăl să fie una respectată, inclusiv din perspectiva salarizării și al sprijinului pe care îl acordăm cadrelor didactice. Munca profesorilor trebuie apreciată, iar în Ministerul Educației vor găsi întotdeauna un partener.”, Ligia Deca, ministrul Educației.

Printre cele mai importante măsuri pe care PNL le-a susținut în acest proiect se numără cele pentru prevenirea și combaterea abandonului școlar, atât în mediul preunivesitar, cât și în învățământul superior, dar și combaterea analfabetismului funcțional. În cele două legi, sunt prevăzute măsuri pentru implementarea unei educații centrate pe elevi și pe studenți, pentru asigurarea siguranței în unitățile de învățământ, dar și programe naționale precum ,,Masă sănătoasă” și ,,O carte pentru fiecare”.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentPremierul Ciuca despre circul AUR din Parlament: Oamenii să nu se lase induși în eroare
Articolul următorO masina electrica la moda a luat foc in Timis. Proprietar: Regret achizitia ei!