25.8 C
București
miercuri, iunie 19, 2024
AcasăACTUALITATECulturaIisus a fost DAC! Teorie controversata TINUTA ASCUNSA de Vatican!

Iisus a fost DAC! Teorie controversata TINUTA ASCUNSA de Vatican!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

O teorie controversata zguduie credinciosii din intreaga tara: Iisus s-ar fi nascut pe teritoriul Romaniei de astazi!

Momente bizare la Congresul Internațional de Dacologie: politicianul naționalist Gheorghe Funar, fost PRM, fost primar al Clujului, îl revendică pe Iisus Hristos pentru români. El susține că fiul Domnului s-a născut de fapt în Dacia.

Prezent în Buzău, la Congresul Internaţional de Dacologie, desfăşurat în iulie 2015, Gheorghe Funar le-a propus spre dezbatere zecilor de pasionaţi de istorie prezenţi la eveniment teoria conform căreia Iisus Hristos s-a născut în Dacia, scrie Adevarul.ro.

O broşură lansată de fostul primar al Clujului prezintă în 32 de pagini propriile argumente care îl determină pe autor să afirme că ”Iisus nu-i Regele Iudeilor”, ci fiu al meleagurilor locuite acum de români.


 

Citeste si:

FOTO – Cum arata IISUS in COPILARIE! Expertii italieni au reconstituit chipul!

A doua venire a lui Iisus, prevestita de un NUMAR MISTERIOS pe un camp din Transilvania?!


 

Materialul oferit spre studiu participanţilor la Congresul de Dacologie, intitulat ”Se află adevărul privind biografia Fiului lui Dumnezeu?!”, are la bază pasaje din Biblie, dar şi din alte peste 30 de volume ale unor autori români, astfel interpretate de autor încât să îi contureze concluzia că Fiul Domnului a plecat din spaţiul carpato-danubiano-pontic.

Funar susţine că şi-a construit teoria în primul rând pe fondul unei incertitudini privind biografia lui Iisus. ”Referitor la Fiul lui Dumnezeu există multe incertitudini privind: data şi locul naşterii; numele Său; etnia Sa; Adevăratul Popor Ales, ţara din care a venit în Galileea; Limba Sa maternă; a fost sau nu solomonar; înfăţişarea Lui; perioada de adolescenţă şi maturitate (de la 12 la 30 de ani); motivele Răstignirii Sale şi făptaşii; etnia celor care i-au dat lui Iuda 30 de arginţi pentru trădare; data Răstignirii şi data Învierii Sale”, scrie Funar în broşura prin care îşi argumentează teoria sa controversată.

Funar nu oferă dovezi care să îi susțină teoria spectaculoasă. Găsește însă o scuză convenabilă: adevărul cu privire la originea Fiului Domnului este ”ferecat” de capii Bisericii Creştine în subsolurile de la Vatican.

Ultimele stiri