Acasă Comentariul zilei Ce vom putea admira la muzeul „Antipa”, dupa comasare? Simplu: „Taran roman...

Ce vom putea admira la muzeul „Antipa”, dupa comasare? Simplu: „Taran roman perfect conservat, model 1907”

Va spun din start: sunt PENTRU comasarea celor 3 muzee. Este o i-de-eeeee ge-ni-a-laaa! Nu inteleg reticenta unora, pesemne ca e vorba de cei care, chipurile, se cred culturalizati. Cititi aici, se poate intampla chiar acum! Asadar, sa spunem ca Muzeul Antipa preia Muzeul Taranului Roman si ii mai lasa ceva si Muzeului Satului, apoi intitulam hotararea de guvern … „menajatroa muzeal”.

Este singura solutie sa avem exponate noi, cu mare priza la publicul cultural – „Iobag eliberat si eviscerat” sau „Taran roman perfect conservat, 1907, intoxicat cu plumb”. De „Maria Tanase, neconservata, geniu folcloric” ce spuneti? Ma gandesc ca ar face furori si „Calul lui Avram Iancu, varianta iapa, cu sa sculptata manual dintr-o poarta maramureseana”. Nu ar strica nici Avram Iancu in persoana…

Sigur, imi puteti spune ca va fi invers, ca Muzeul Taranului Roman va comasa Muzeul Antipa. Ei… si ce daca?? Vom avea chestii chiar mai tari: „Balena albastra in ie populara” sau „Gorila cu sapa la … prasit”! Ce tare ar fi pentru un grup de turisti japonezi (merge mai nou si chinezi) sa gaseasca expus „Mamut la arat” ori colectia „Fluturi cu modele populare romanesti, hendmeid”!

Putem transforma si o parte din Muzeul Satului intr-un parc tematic pentru politicienii supradotati. Adica turistul-politician, ajuns in fata unui imobil taranesc de colectie, sa nu poata trece mai departe daca nu raspunde la o intrebare. De exemplu, „Cati ursi de pestera incap in sufrageria Casei Maramuresene?” Aici e partea in care va fac cu ochiul pentru ca e vorba de un raspuns capcana: „Nici unul, traiesc in pesteri!” Logic, parcul tematic sa fie intesat cu pitici uriasi de gradina, copacei cu verdele-n jos si flacari violet.

Repet, cei care se opun „comasarii muzeale”, sub orice forma ar fi ea, nu au viziune! Nu au elemente de baza in materie de marketing, nu doresc sa ne propasim prin cultura!

A, si sa nu uit. Recomand celor care ajung la Putere in tara asta sa studieze un pic istoria IQ-ului. Dincolo de faptul ca un german l-a inventat (previzibil dealtfel), inteligentii planetei se impart in foarte destepti, isteti, prosti dar antrenabili si prosti irecuperabili. Poate avem noroc si unii dintre politicienii romani mai pot fi antrenati sa para isteti. Altfel, nu-i bai, putem sa-i expunem in costume poplare la muzeul „Antipa, un biolog taranesc”. Si nu oricum ci intr-o sectiune nou-nouta, intitulata „Veriga lipsa, mamiferele nevertebrate”.

Morala: Rata zboara, avionul zboara, deci rata-i avion!

 

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentEi sunt oamenii cei mai ENERVANTI de pe Facebook! Te afli printre ei?
Articolul următorSteaua isi arata “coltii” cu Astra Giurgiu, scor 3-1! VIDEO