30 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăSocialCe vorbim de munti, cand in inima Bucurestiului se taie masiv copaci...

Ce vorbim de munti, cand in inima Bucurestiului se taie masiv copaci sanatosi?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara...

Sute de copaci sanatosi au fost taiati in Parcul Herastrau, atrage atentia Fundatia Eco-Civica. Ministrul Mediului, Costel Alexe, anunta ca va trimite Garda Forestiera. O reactie foarte critica a avut si Mihai Sora.

„Imaginile prezentate nu sunt din Padurea Baneasa, sau alte zone impadurite, ci din Parcul Herastrau!!! Ele sunt surprinse de colegii de la Grupul Civic Aviatorilor in data de 4 Februarie 2020. Un adevarat macel.

Se taie ca-n codru intr-un parc monument istoric!!! Au fost solicitate taierea a aprox. 300 (trei sute) de arbori si ‘toaletarea’ altor 350 (trei sute cincizeci)! Am scris si pe litere ca sa nu existe dubii.

Grupul a cerut sa vorbeasca cu responsabilul lucrarii, dar era in pauza de masa! Muncitorii au precizat ca sunt de la ADP Sector 1. Trebuie ca Directia de Mediu a PMB sa intervina imediat pentru a verifica viabilitatea arborilor, Societatea abilitata cu astfel de verificari detinand toata aparatura necesara.

Abia apoi vedem ce nu mai poate fi salvat si trebuie taiat. Fiind parc monument istoric va trebui ca si Ministerul Culturii sa-si dea avizul. Speram sa oprim taierile ‘dupa ureche’”, anunta Eco Civica.

Alexe anunta ca va trimite neintarziat in control Garda Forestiera.

„Nu ne mai putem permite sa avem in fiecare domeniu, in fiecare sector de activitate oameni care nu-si fac treaba. Ma uitam astazi la acest caz din Bucuresti, cu taiat din parcul Herastrau. Acolo s-au apucat de-au taiat fara aviz de la APM (Agentia pentru Protectia Mediului – n.r.), fara aviz de la Directia Silvica, iar maine dimineata (vineri – n.r.), cei de la Garda Forestiera vor face un control acolo, astfel incat toti cei care se fac vinovati vor plati. Daca este contraventie sau infractiune, cu siguranta dosarul va ajunge in alta parte, iar dupa aceea vom trimte si Garda de Mediu, sa vedem daca Autoritatea Publica Locala si-a facut treaba si si-a respectat reglementarile de mediu in vigoare”, a anuntat ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, la Digi24.

„Nu mai putem tolera astfel de atitudini, astfel de practici si evident, nu pot accepta ca in Romania problematica de mediu sa fie tratata cu jumatati de masura”, a adaugat Costel Alexe.

Mihai Sora intervine si el, afirmand ca arborii au fost taiati pentru a face loc unei bodegi.

„Dragi prieteni, tocmai am vazut cateva imagini cu arborii macelariti de curand in Parcul Herastrau. Nu trebuie sa fii expert in dendrologie ca sa-ti dai seama ca erau perfect sanatosi, ca nimic nu justifica taierea lor, in afara, desigur, de gandul cupid al instalarii unei bodegi pe rana lasata acolo. Daca mi-ar sta in putinta, as pedepsi cu usturatoare amenzi casapii padurilor, brutele alienate din primarii care toarna beton peste tot, ucigand tesutul viu al oraselor si, odata cu el, memoria oamenilor.
Intr-o buna zi, vom admira copaci doar in muzee”, a scris Sora.

Ultimele stiri