10.2 C
București
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăSocialSanatateA fost dovedit stiintific: Planta care se gaseste si in Romania si...

A fost dovedit stiintific: Planta care se gaseste si in Romania si omoara celulele canceroase

in:

Stiri pe acelasi subiect

Alertă mondială, un supliment alimentar produs în Japonia aduce moartea

Un producător japonez de medicamente a confirmat vineri un...

Test de sânge pentru diagnosticarea precoce a cancerului colorectal

A fost dezvoltat un test de sânge pentru diagnosticarea...

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

Investitii de 11 miliarde in spitalele din Romania! Rafila anunta o schimbare de amploare

Alexandru Rafila, ministrul sanatatii a anuntat din prima zi...

Noi cercetari publicate in Jurnalul de Biomedicina si Biotehnologie/Journal of Biomedicine and Biotechnology au descoperit ca “ghimbirul ar putea fi un candidat promitator pentru tratamentul carcionoamelor mamare”.

Aceasta descoperire vine la timp, cu atat mai mult cu cat luna constientizarii cancerului mamar este doar la cateva zile distanta, iar una dintre justificarile fundamentale ale colectarii de fonduri este falsul concept ca nu este inca disponibil un tratament impotriva cancerului mamar care sa fie ieftin, sigur si eficient.

Ar putea ghimbirul sa furnizeze tipul de cura pe care tratamentele conventionale aprobate institutional nu au realizat-o inca?

Noul studiu a fost realizat de cercetatori de la Departamentul de Stiinte Biologice, Facultatea de Stiinte a Universitatii Regele Abdulaziz, Arabia Saudita, care au descoperit ca un extract crud obtinut din planta medicinala ghimbir (Zingiber officinale) a inhibat proliferarea celulelor canceroase mamare, fara ca sa afecteze semnificativ viabilitatea celulelor mamare nontumorale – o proprietate deosebit de promitatoare cunoscuta ca citotoxicitate selectiva, de negasit la tratamentele conventionale.

In ciuda progreselor semnificative catre terapia tintita si tehnicile de examinare/investigare clinica (screening), cancerul la san continua sa fie o problema medicala cronica peste tot in lume, fiind cel mai comun tip de cancer la femei si cauza principala a mortalitatii . In mod tipic, tratamentul cancerului mamar implica terapie hormonala cu tamoxifen si alti modulatori selectivi ai receptorilor estrogenici (RE) . Totusi aproape toate pacientele cu boala metastatica si aproximativ 40% dintre pacientele care primesc tamoxifen experimenteaza revenirea bolii care se termina cu decesul .

In plus, utilitatea clinica a antagonistilor RE este adesea limitata de efectele secundare si este in mare masura ineficienta impotriva cancerului mamar RE negativ . Mai mult decat atat, in ciuda faptului ca multe tumori raspund initial la chimioterapie, celulele canceroase mamare pot ulterior supravietui si capata rezistenta la tratament . Astfel, identificarea de noi agenti care sa fie relativ siguri, dar care sa poata suprima cresterea atat a cancerelor mamare umane RE pozitive, cat si RE negative, este un lucru deosebit de dorit.

Citeste mai multe pe viataverdeviu.ro

Ultimele stiri