Acasă Cluj Cea mai buna universitate din Romania nu este in Bucuresti! Singura inclusa...

Cea mai buna universitate din Romania nu este in Bucuresti! Singura inclusa in TOP 600 pe plan mondial!

33

Singura instituție de învățământ superior din România situată pe un loc cuprins în intervalul 501-600 în topul celor mai bune 800 de universități din întreaga lume este Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Acest clasament este cuprins în topul The Times Higher Education World University Rankings 2015-2016, din care mai fac parte, pe pozițiile 601-800, universitățile „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din București și Universitatea de Vest din Timișoara (în această ordine).

Clasamentul The Times Higher Education World University Rankings 2015-2016 utilizează în analiză 13 criterii, cele mai importante fiind grupate în jurul a cinci indicatori principali: calitatea procesului de predare (mediul de învățare), cercetare (numărul și prestigiul publicațiilor), citările (factorul de impact), perspectiva internațională (personal, studenți și cercetare), relația cu mediul de afaceri (transferul de cunoștințe), scrie greatnews.ro.

 ,,Cu toate că, uneori, apar critici la adresa acestor clasamente, ele sunt, însă, până la urmă, singurele care pot oferi o imagine asupra locului și rolului universităților în lume. Clasarea Universității Babeș-Bolyai în topul mondial al primelor 600 de universități reprezintă un loc mai mult decât onorant, în acord cu eforturile pe care cadrele didactice și studenții le-au depus și le depun în activitatea didactică, de studiu, respectiv cercetare. De asemenea, sunt convins că, în viitor, aceste eforturi vor duce la o clasare și mai bună a universității noastre”, a declarat Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB.

Citeste si:

FOTO – O cheama Perla, este de etnie roma, si LE-A INCHIS GURA britanicilor! 5 universitati de top se bat pentru ea!

Topul celor mai bune licee din Romania, in anul 2015!


Primele 10 poziții din topul celor mai bune universități din lume sunt dominate de instituții de învățământ superior din SUA și din Marea Britanie:

universitati
Sursa: timeshighereducation.com
Articolul precedentUn mare lant de magazine face angajari in toata Romania! Vezi lista posturilor disponibile si SALARIILE!
Articolul următorVIDEO NERECOMANDAT CELOR SLABI DE INIMĂ! Ce se intampla la etajul 8 al unui bloc face ocolul internetului!