24.3 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăStirea zileiFOTO - O cheama Perla, este de etnie roma, si LE-A INCHIS...

FOTO – O cheama Perla, este de etnie roma, si LE-A INCHIS GURA britanicilor! 5 universitati de top se bat pentru ea!

in:

Stiri pe acelasi subiect

O tanara de etnie roma a fost acceptata la primele cele mai bune cinci universitati din Marea Britenie, scrie adevarul.ro.

Perla Scripcariu, care tocmai a terminat cu brio un liceu de elită din Botoşani, a devenit un model pentru comunitatea romă din care face parte, fiind acceptată la cinci universităţi de top din Marea Britanie.

Perla Scripcariu este o tânără de 19 ani, de etnie romă, din municipiul Botoşani. Nu  este căsătorită, nu are copii, nu cerşeşte, nu este analfabetă şi nu se zbate în mizerie, nu fură şi nici nu ghiceşte în palmă trecătorilor.  Din contră, îi place să citească, să vizioneze documentare, să danseze, să cânte, să interpreteze, să scrie poezii, iar în această vară a absolvit bacalaureatul cu brio. Datorită mediilor mari din anii de studiu şi a rezultatului de la BAC, Perla Scripcariu, tânăra de etnie romă, a fost acceptată la cinci universităţi de prestigiu din Marea Britanie.

În spatele acestui succes stă, însă, o poveste fascinantă despre acceptare, lupta cu prejudecăţile şi condiţia socială, ambiţie şi multă muncă. ”Nu există soartă potrivnică. Există doar lipsă de ambiţie şi complacere într-un mediu care îţi pare mereu ostil”, spune Perla.


Citeste si:

O romanca a impresionat SUA! Este considerata una dintre cele mai inteligente femei din lume!

I-a prins cu MINCIUNA si are DOVEZI! McDonalds DAT IN JUDECATA de o romanca!

SOCANT! Infometata de iubit, o romanca de 55 de ani cantareste doar 25 de kilograme!


Perla s-a născut în 1996 într-o familie de romi lăieşi din municipiul Botoşani. A fost abandonată de mama naturală la doar câteva săptămâni. Tatăl a plecat în Germania să muncească. În mijlocul unei etnii blamate, avea toate şansele să ajungă o paria. A fost salvată de mătuşa ei, care i-a oferit o şansă şi căreia de atunci îi spune mamă.

Se numeşte Petronia Scripcariu şi face parte din elita intelectuală a romilor botoşăneni, fiind absolventă de Litere şi profesoară de limba romani. Perla ne mărturiseşte că nu a privit niciodată, abandonul, ca pe un handicap. Din contră spune că a ambiţionat-o. Şi-a dorit mereu să înveţe. ”Mereu mi-a placut să învăţ. Am fost bucuroasă că aveam de la cine să învăţ şi cum. Mi-a plăcut mereu să citesc. Am fost atrasă de cărţi de mică”, spune Perla Scripcariu. Nu şi-a ascuns niciodată originea, deşi a avut de luptat încă din copilărie cu prejudecăţile.

romanca 3

Ultimele stiri