15.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăDivertismentVorba zileiCea mai mare slabiciune a noastra este ca renuntam. Cea mai sigura...

Cea mai mare slabiciune a noastra este ca renuntam. Cea mai sigura cale pentru a reusi este sa mai incercam inca o data – Thomas Edison

in:

Stiri pe acelasi subiect

Thomas Alva Edison (n.11 februarie 1847- d.18 octombrie 1931) a fost un important inventator si om de afaceri american al sfarsitului de secol XIX si inceput de secol XX. A fost cunoscut si ca „Magicianul din Menlo Park”, fiind si cel mai prolific inventator al timpului prin aplicarea practica a descoperirilor stiintifice (1903 brevete). A fost un autodidact, insa acest lucru nu l-a impiedicat sa realizeze inventii in domeniul electricitatii (becul cu filament), al telefoniei, al sistemului de transmisie multipla a telegramelor, al inregistrarii mecanice a sunetului (fonograful) si al cinematografiei -kinetoscopul.

In lumea industriei introduce notiunea de productie de serie.

Pentru meritele sale, Academia Americana de Arte si Stiinta ii acorda in anul 1895 „Premiul Rumford” pentru activitatea din domeniul electricitatii si in anul 1915 „Medalia Franklin” pentru contributia sa pentru binele umanitatii.

Edison s-a nascut in Milan, Ohio, Statele Unite ale Americii si si-a petrecut copilaria in Michigan. A fost partial surd din adolescenta, ceea ce nu l-a impiedicat sa devina operator de telegraf in anii 1860. Primele lui inventii au fost legate de telegraf. In adolescenta sa, Edison a lucrat si in alte domenii, vanzand mancare si bomboane calatorilor prin trenuri. Primul sau brevet de inventie a fost obtinut pentru masina electromagnetica de inregistrat voturi in28 octombrie 1868.

Ultimele stiri