16.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăStirea zileiIalomitaCea mai pura apa din lume izvoraste din Bucegi, in mijlocul padurii!...

Cea mai pura apa din lume izvoraste din Bucegi, in mijlocul padurii! Cercetatorii spun ca e mai buna decat Evian sau Perrier!

in:

Stiri pe acelasi subiect

În munții Bucegi, 7 izvoare uimesc oamenii de știință. La 1.300 de metri, izvoarele își i-au apa dintr-un lac subteran carenu dă semne că ar seca vreodată. Acestea sunt cunoscute ca „apa sfântă“ a dacilor și se află în Cheile Zănoagaei, mai exact pe Valea Ialomiţei, între frumosul Lac Bolboci şi Scropoasa.

Sursa din Bucegi a făcut obiectul unor studii de laborator încă din 1927. Primele analize au confirmat că apa de acolo este extrem de pură. În 1930, studiile asupra apei au fost reluate în România şi preluate cinci ani mai târziu de o societate franceză, informează financiarul.ro.

Rezultatul este de fiecare dată acelaşi: toţi indicatorii calitativi ai apei de la Şapte Izvoare au un standard de calitate extrem de ridicat, nivelul de bacterii fiind aproape de zero, în timp ce nivelul maxim admis este de 5. De asemenea, cantitatea de azotaţi şi azotiţi este egală cu zero.

Au urmat studii realizate în perioada martie 1981 – februarie 1982 de societatea Hidrotehnica. Imediat după aflarea rezultatelor, Ceauşescu a cerut ca zona să fie închisă, iar accesul la rezultatele analizelor strict limitat.

După Revoluţie, analizele au fost reluate în Bucegi. Şi de această dată, studiile de la Institutul Fresenius din Germania şi cele ale Laboratoarelor Larex au stabilit că apa din Munţii Bucegi are parametrii necesari pentru a sta alături de celebrele produse din Occident: Evian sau Perrier.

Simbolul celor şapte izvoare este inscripţionat pe scuturile de luptă dacice, sculptate pe Columna lui Traian şi pe replica acesteia de la Bucureşti. Scrierile vechi pomenesc despre o apă din care a băut Zalmoxis  înainte de a deveni zeu.

Datele ştiinţifice care descriu acest obiectiv vorbesc despre Şapte Izvoare ca despre sursa celei mai pure ape din întreaga Europă.

Ultimele stiri