6.3 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăACTUALITATECel mai mare expert american avertizeaza omenirea: A fost descoperită variantă „Double...

Cel mai mare expert american avertizeaza omenirea: A fost descoperită variantă „Double Mutant” Covid!

in:

Stiri pe acelasi subiect

O variantă „Double Mutant” Covid a fost descoperită în SUA pe măsură ce țara se luptă cu infecții în creștere și perspectiva unui al patrulea val al pandemiei.

Aşadar, o variantă de coronavirus „Double Mutant” descoperită pentru prima dată în India a fost găsită în SUA, anunță experţii. Varianta mutantă a fost găsită într-un eșantion de testare într-un laborator din San Francisco, California. Medicii au spus că America se află într-o cursă contra cronometru pentru a vaccina oamenii, în ciuda faptului că au primit deja serul peste 106,2 milioane de cetățeni.

Vestea vine în timp ce experții din domeniul sănătății se tem că un al patrulea val Covid este pe cale să lovească SUA.

Vorbind la „Good Morning America”, expertul în boli infecțioase de la Universitatea Stanford, dr. Yvonne Maldonado, a declarat că este prima dată când această tulpină specială „dublu-mutantă” a fost găsită în America.

Fauci, avertizează omenirea

Dr. Anthony Fauci, consilier medical șef al președintelui, a subliniat că SUA se află acum într-o cursă pentru a combate noua variantă „Double Mutant”.

Dr. Fauci: „Este un fel de cursă între vaccinarea oamenilor şi lupta cu noua variantă. Cu cât se vaccinează zilnic tot mai mulți oameni, cu atât sunt mai multe șanse să se prevină această creștere care preocupă lumea medicală”, a declarat expertul.

Descoperirea variantei „Double Mutant” vine odată cu o creștere a cazurilor de infectare cu aproape 20% în ultimele două săptămâni. Experții sunt îngrijorați că noile variante vor fi tot mai greu de controlat, dirijând SUA spre un al patrulea val covid.

Doctorul Douglas Golenbock a avertizat „dacă nu controlăm Covid-19 cât mai repede, atunci oferim virusului oportunități de a dezvolta noi mutații. Nu este momentul să lăsăm garda jos”.

Dar pe măsură ce SUA își deschid stadioanele sportive pentru fanii din toată țara, mulți cred că este prea târziu pentru a preveni un inevitabil al patrulea val. Luna trecută, medicul Shahid Jameel a avertizat la BBC că este important ca varianta indiană „Double Mutant” să fie monitorizată îndeaproape în viitor. Varianta se poate răspândi imediat dacă oamenii nu sunt atenţi.

El a spus: „Trebuie să monitorizăm constant și să ne asigurăm că niciuna dintre variantele de îngrijorare nu se răspândește în populație”.

Ultimele stiri