Acasă ACTUALITATE Traian Basescu își apara fiica, recent condamnata la 5 ani de puscarie:...

Traian Basescu își apara fiica, recent condamnata la 5 ani de puscarie: „N-a primit niciun ban”

240

Traian Basescu a avut luni o prima reactie in urma condamnarii fiicei sale, Ioana Basescu, la cinci ani de inchisoare cu executare. Decizia nu este insa definitiva.

„Inca n-am vazut om condamnat la 5 ani de inchisoare, pentru ca a instigat, fara sa primeasca vreun ban, fara sa fi luat ceva. In schimb, am vazut foarte multi care au furat milioane si care sunt bine-mersi. Nu-i atinge nimeni”, a declarat Traian Basescu luni, la Realitatea PLUS.

Curtea de Apel Bucuresti a pronuntat, marti, 2 martie, prima sentinta in dosarul finantarii campaniei din 2009, in care Elena Udrea, Ioana Basescu si Dan Andronic sunt inculpati pentru coruptie in legatura cu finantarea ilegala a campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009. Elena Udrea si Ioana Basescu au fost condamnate la inchisoare, Dan Andronic a fost achitat.

Sentintele nu sunt definitive si pot fi atacate cu apel.

Fostul ministru Elena Udrea a fost condamnata, marti, 2 martie, de Curtea de Apel Bucuresti la 8 ani inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de instigare la luare de mita si spalare a banilor in dosarul privind finantarea campaniei electorale a lui Traian Basescu la alegerile prezidentiale din 2009.

Udrea a primit mai multe pedepse, cuprinse intre 3 si 6 ani, pentru savarsirea celor doua infractiuni. Instanta le-a contopit, iar la condamnarea cea mai grea, de 6 ani, a fost adaugat un spor, urmand ca ea sa execute in final 8 ani inchisoare.

Ioana Basescu, fiica fostului presedinte Traian Basescu, a fost condamnata de Curtea de Apel Bucuresti la 5 ani inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de instigare la delapidare si instigare la spalarea banilor in dosarul privind finantarea campaniei electorale de la alegerile prezidentiale din 2009.

Ioana Basecu a primit o pedeapsa de 3 ani pentru instigare la delapidare si doua pedepse pentru instigare la spalarea banilor, de 3 si 5 ani, acestea au fost contopite, rezultand o condamnare finala de 5 ani cu executare.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos