Bărbatul judecat în cazul crimei pentru care Marcel Ţundrea a făcut 12 ani de închisoare fără să fie vinovat va fi eliberat condiţionat, marţi, după ce a executat cinci ani din pedeapsa de 25 de ani de închisoare, stabilită în 2012, anunta Mediafax.

Magistraţii Judecătoriei Târgu-Jiu au decis, în 24 august, eliberarea condiţionată a lui Gheorghe Avram, însă procurorii au contestat hotărârea.

Contestaţia a fost respinsă, marţi, la Tribunalul Gorj, decizia fiind definitivă.

Pe parcursul zilei de marţi, Gheorghe Avram va pleca din Penitenciarul Târgu-Jiu.

”Admite propunerea Comisiei pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu de liberare condiţionată a condamnatului Avram Gheorghe, deţinut în Penitenciarul Târgu-Jiu. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Avram Gheorghe, aliat în executarea pedepsei de 25 ani închisoare”, a stabilit instanţa.

Bărbatul de 46 de ani, din Pojogeni, pentru care Marcel Ţundrea a stat nevinovat în închisoare, a fost condamnat, în anul 2012, la 25 de ani de închisoare pentru crima comisă în 1992, însă a fost eliberat după cinci ani, întrucât a executat o parte din pedeapsă, pentru un alt omor.

”Scade perioada executată de la 18 august 1992 – 31 mai 1993, 31 ianuarie 1995 – 21 iulie 2009 şi de la 01 februarie 2011 la zi”, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Marcel Ţundrea a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, din care a executat 12, timp în care a făcut nenumărate demersuri pentru a arăta că este nevinovat, el fiind acuzat de viol şi omor.

Presupusa victimă a fost o fată de 14 ani, din satul Pojogeni, lângă Târgu Cărbuneşti, găsită decedată pe malul unui pârâu în iunie 1992, Ţundrea fiind considerat atunci principalul suspect.

Un test ADN realizat în anul 2004 a evidenţiat faptul că nu Marcel Ţundrea a violat-o pe minora de 14 ani, testele ştiinţifice ulterioare indicându-l pe Gheorghe Avram ca autor al faptelor respective.

Cei doi sunt din acelaşi sat, iar într-o perioadă au fost colegi de celulă în Penitenciarul Târgu Jiu, Avram fiind condamnat pentru alte infracţiuni violente, inclusiv crimă, produse după întemniţarea lui Ţundrea.

Marcel Ţundrea a murit pe 18 ianuarie 2007, el declarând de mai multe ori înainte de a deceda că, în opinia sa, adevăratul autor al faptelor de la Pojogeni este Gheorghe Avram.

Sursa: Mediafax.ro

Transparenta face diferenta