29.8 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăACTUALITATEAutoCel mai nou tractor romanesc ia calea exportului! Francezii, nemtii si elvetienii...

Cel mai nou tractor romanesc ia calea exportului! Francezii, nemtii si elvetienii DAU BANI GREI pe el!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Centrul de cercetare şi dezvoltare al producătorului român de tractoare agricole şi forestiere IRUM SA Reghin a lansat, zilele acestea, un nou model de tractor forestier în cadrul celui mai mare mare târg de Utilaje Forestiere, care se desfăşoară în perioada 9-12 iunie 2016 în Germania.

Noul utilaj,  TAF 2012 G, fabricat la Reghin, este destinat pieţelor din Germania, Franţa, Austria, Elveţia şi Belgia, ne-au precizat reprezentanţii producătorului român. Tractorul este prevăzut cu un cleşte care, împreună cu suportul şi braţul pe care este fixat, are avantajul că poate ridica buştenii la o înălţime mai mare faţă de sol, permiţând o manevrabilitate superioară a utilajului cu încărcătură, în virajele strânse de pe drumurile forestiere, scrie Capital.ro.

“Utilajul a fost special conceput sa facă faţă specificului ţărilor amintite mai sus fiind echipat cu tehnologie de ultimă oră”, se menţionează într-un comunicat al companiei deţinută de familia Oltean.

Fondată în 1953, IRUM este o companie specializată în construcţii de tractoare şi utilaje. Funcţionând iniţial ca şi companie de stat, IRUM devine o societate cu capital complet privat în anul 1999, cu firma Maviprod ca şi principal acţionar, dedicându-se de atunci în principal în menţinerea şi dezvoltarea de produse româneşti. Astăzi, după 60 de ani, IRUM are peste 400 de angajaţi, iar fabrica din Reghin se întinde pe o suprafaţă de 175.000 metri pătraţi.

Pentru a pune pe picioare o fabrică aflată la un pas de faliment, familia Oltean a fost nevoită să investească masiv.

„Înainte de privatizare, conducerea nu s-a gândit la investiţii, la strategii de producţie“, declara, în toamna anului trecut, Mircea Oltean, directorul general al IRUM, în cadrul unui interviu acordat revistei Capital. Dorinţa de a arăta că „şi noi, românii, putem să facem lucruri foarte serioase“ a fost motorul dezvoltării de după anii 2000 a uzinei de la Reghin. Astfel, „tot profitul obţinut s-a reinvestit, niciun leu nu a plecat spre dividende“, dezvăluie directorul general al companiei, care niciodată nu s-a gândit să facă un calcul al sumei totale investite. De ce? „Pentru că nu am avut niciodată intenţia de a vinde. Astfel, tot timpul ne-am concentrat pe dezvoltare“, spune el. Suma investiţiilor doar în anii de criză depăşeşte cu mult 10 milioane de euro, dacă ne uităm la profitul net raportat în perioada 2009-2014 de către IRUM.

La Reghin, IRUM produce, pe lângă TAF-uri, şi tractoare şi utilaje agricole, încărcătoare, transportoare, echipamente pentru întreţinerea drumurilor forestiere. În 2015, peste 15% din producţia de utilaje de la Reghin a fost exportată. În grupul Maviprod îşi desfăşoară activitatea peste 400 de angajaţi, iar anual IRUM produce în jur de 500 de tractoare agricole.

„Deţinem în România o cotă de piaţă de 15% pe zona respectivă, iar o parte din produsele noastre pleacă în afara ţării“, spunea Mircea Oltean, în interviul acordat Capital. În ultimii ani, la Reghin s-a reuşit performanţa fabricării unui tractor 100% românesc. „Am reuşit să vindem deja 3 unităţi în Spania, Franţa şi Germania şi acum avem comenzi pentru încă 2 unităţi“, mai spunea antreprenorul în septembrie 2015.

Ultimele stiri