Acasă Auto VIDEO SUPERB! Americanii de la Ford au pus Transfagarasanul pe LOCUL 1...

VIDEO SUPERB! Americanii de la Ford au pus Transfagarasanul pe LOCUL 1 in topul celor mai frumoase drumuri din lume!

135

Compania americană Ford a colaborat cu un celebru jurnalist  auto britanic britanic pentru a face un top al celor mai bune drumuri din Europa. Pe primul loc a fost ales Transfăgărășanul.

Proiectul la care a participat Steve Sutcliffe a fost realizat impreuna cu cei de la Ford si BP/Castrol, informeaza Geeky Gadget și preluați de ziare.com.
Astfel, traseele au fost notate in functie de criterii precum suprafata drumului, accesibilitate, ospitalitate, peisaj si, nu in ultimul rand, mancarea si bautura specifice la nivel local.

Echipa de cercetare a parcurs 15.000 de kilometri in 12 luni pentru a identifica acele trasee de pe Batranul Continent care-ti taie respiratia.

La final au fost alese cele mai bune 6 drumuri, pe care jurnalistul le-a testat apoi cu cele mai noi modele de la Ford: Focus RS, Mustang 5.0 cu motor V8 GT, Mustang 2.3 cu motor EcoBoost, Focus ST, Focus ST diesel si Fiesta ST.

Fiecare traseu a fost filmat si publicat de curand pe YouTube sub forma unei compilatii video numite “Europe’s Greatest Driving Roads”.

Vezi aici Video:

Pe primul loc se afla Transfagarasan, care a primit un scor de 51 de puncte dintr-un total de 60. In clip, jurnalistul Steve Sutcliffe sustine ca soseaua a fost construita in timpul comunismului, la comanda lui Nicolae Ceausescu, care “a vrut sa ofere oamenilor posibilitatea de a fugi in munti in cazul unei invazii a URSS”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos