Acasă ACTUALITATE Cel mai recent sondaj arata ca Vergil Chitac isi mareste avansul in...

Cel mai recent sondaj arata ca Vergil Chitac isi mareste avansul in Constanta. Oamenii s-au saturat de „dinastia Mazare”

136

Un sondaj INSCOP Research, realizat în perioada 2-9 septembrie pe un eșantion reprezentativ de 1.100 de respondenți, confirmă creșterea intenției de vot pentru candidatul PNL la primăria Constanța, senatorul Vergil Chițac în fața principalului său contracandidat, primarul în funcție, Decebal Făgădău (PSD). Pe locul trei în clasamentul opțiunilor de vot se află candidatul USR Stelian Ion, care are o intenție de vot de 15%.

Sondajul relevă nemulțumirea profundă a constănțenilor față de modul în care a fost administrat orașul. Două treimi din populația municipiului Constanța consideră că lucrurile în oraș se îndreaptă într-o direcție greșită. În aceste condiții, constănțenii îl sancționează pe actualul primar și acordă credit candidatului liberal Vergil Chițac care este prima opțiune a constănțenilor în toate scenariile de prezență la vot. Astfel, Vergil Chițac are aproape 8 procente în fața lui Făgădău și peste 23% în fața lui Ion. Din totalul celor care și-au exprimat o opțiune de vot și au declarat că participă sigur la scrutin, 39,3% și-au exprimat intenția de a vota cu candidatul liberal, Vergil Chițac, iar 31,7% cu social-democratul Decebal Făgădău.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos