Acasă Comentariul zilei Celebru analist despre vizita Patriarhului Kiril in Romania: Ortodoxia e calea aleasă...

Celebru analist despre vizita Patriarhului Kiril in Romania: Ortodoxia e calea aleasă de Putin pentru propagandă în România!

35

Vizita în România a patriarhul Kiril al Moscovei şi al întregii Rusii are un scop politic, a apreciat, la Digi24, jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu.

În mod evident, această vizită are un scop politic. Putin încearcă – este posibilitatea care i-a rămas în legătură cu România – calea ortodoxiei, pe aici să pătrundă propaganda rusă, legată de religie. Asta e tot, în mod evident. Pentru asta vine Kiril după atâtea decenii. Și, după părerea mea, are șanse mari de succes în România”, a spus jurnalistul.

Pentru că există destui oameni politici în țara noastră cărora le-ar conveni intrarea în sfera de dominație rusească. Știți de ce? E foarte simplu: pentru că rușii nu ar sprijini lupta anticorupție în România, așa cum o face Occidentul. Occidentul are prostul gust, din interesele lui actuale, să susțină de câțiva ani buni, în mod ferm, lupta anticorupție în România și independența justiției”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

Potrivit acestuia, dacă România am fi în sfera de influență a Rusiei, ca în perioada comunistă, nu ar mai exista luptă anticorupție. „Luptă anticorupție în comunism, în societatea totalitară, nu exista. Cum să existe luptă anticorupție când comunismul era corupție instituționalizată, la nivel de stat”, a adăugat jurnalistul.

Sursa: digi24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos