Acasă ACTUALITATE Celebru lider PSD condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare

Celebru lider PSD condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, luni, pe fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, la şase ani închisoare cu executare, pentru delapidare și utilizarea în interes propriu a subvenţiilor primite de PSD de la bugetul de stat, scrie Agerpres. Drăghici se află în prezent în închisoare, unde execută o pedeapsă de 5 ani primită pentru săvârşirea unor infracţiuni similare.

Judecătorii au admis un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Mircea Drăghici cu DNA şi l-au condamnat pe fostul trezorier al PSD la doi ani închisoare pentru utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate şi un an pentru delapidare.

Magistraţii au constatat că cele două infracţiuni sunt concurente cu alte infracţiuni pentru care Drăghici a fost condamnat definitiv la 5 ani închisoare în alt dosar, rezultând o pedeapsă finală de 6 ani închisoare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, însă Mircea Drăghici a acceptat pedeapsa încă de la faza urmăririi penale.

Potrivit DNA, în perioada 10 aprilie 2017 – 22 mai 2018, Mircea Drăghici, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând Partidului Social Democrat, a utilizat suma totală de 550.522 lei din conturile partidului pentru achitarea, către o societate comercială, a unor cheltuieli ocazionate de deplasarea şi cazarea în destinaţii turistice exotice a sa şi a altor persoane.

Din suma menţionată, 231.040 lei ar fi reprezentat o parte din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentJustitia in Romania: A omorat 5 oameni si a ranit grav alti 4, dar e liber sa se plimbe pe strada! Cu parafa de la Politie
Articolul următorMinistrul Energiei, Virgil Popescu, s-a sucit in doar o luna: ”Vom avea o iarnă complicată”