Acasă ACTUALITATE Justitia in Romania: A omorat 5 oameni si a ranit grav alti...

Justitia in Romania: A omorat 5 oameni si a ranit grav alti 4, dar e liber sa se plimbe pe strada! Cu parafa de la Politie

137

Împotriva șoferului care a provocat, pe 29 iunie 2022, în județul Ialomița, un accident rutier soldat cu 5 morți și 4 răniți nu a fost luată nici o măsură preventivă, se arată într-un  răspuns al Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, transmis la solicitarea G4Media.ro.

Din contră, după accident, el a primit din partea Poliției o dovadă (înlocuitor de permis) care i-a dat dreptul să conducă pe drumurile publice. A doua zi după tragedie, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, declara referitor la acest șofer că a avut permisul suspendat de trei ori între 2018 și 2020 și că a fost amendat de zeci de ori pentru nerespectarea regimului de viteză.

Accidentul de la sfârșitul lunii iunie, care a avut loc în apropierea comunei ialomițene Sinești, a fost unul dintre cele mai grave din acest an, de pe șoselele din România, bilanțul fiind de 5 morți și 4 răniți.

Cu acea ocazie, autoritățile au declanșat Planul Roșu de Intervenție. Incidentul s-ar fi produs după ce șoferul unui autoturism care venea dinspre Urziceni ar fi intrat într-o depășire riscantă, cu încălcarea regimului de viteză pe acel sector de drum, și a lovit pe contrasens o mașină în care se aflau cinci bărbați din Buzău.

Mașina acestora a fost proiectată în alt autoturism. Trei dintre cei cinci buzoieni au murit pe loc, iar al patrulea, în timpul manevrelor de resuscitare. A doua zi, într-un spital din București, a fost declarat decedat și al cincilea ocupant al acestei mașini.

Șoferul suspectat de producerea tragediei se afla în mașină cu băiatul său în vârstă de 9 ani. Ambii au fost răniți și transportați la spital.

Într-o adresă din data de 17 august, Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni a comunicat G4Media.ro că șoferul este urmărit penal pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă și că împotriva acestuia ”nu s-au dispus măsuri preventive (…) dat fiind faptul că în urma accidentului rutier, și conducătorul auto a suferit leziuni corporale care au impus internarea acestuia într-o unitate de spital.”

Conform aceluiași răspuns, în cadrul anchetei au loc, în această perioadă, două expertize – una medico-legală și una tehnică auto ”pentru stabilirea dinamicii producerii accdentului rutier”. ”Este posibil ca procurorul de caz să ia măsură preventivă după ce va primi rezultatul acestor expertize”, a declarat un procuror cu experiență, pentru G4Media.ro.

Pe de altă parte, internarea într-un spital nu exclude arestarea preventivă, arestul la domiciliu sau impunerea controlului judiciar față de o persoană suspectă de comiterea unei infracțiuni. În plus, aceste măsuri pot fi aplicate și după externarea din unitatea medicală. Astfel, în 2016,  un bărbat care a comis un accident cu 5 morți, în Brăila, a fost arestat la domiciliu în timp ce se afla internat în spital, unde ajunsese rănit în urma incidentului. După externare, magistrații l-au arestat preventiv pentru 30 de zile.

Citeste continuarea pe g4media.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos