21.7 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiCelebru politolog roman: Rusia MANIPULEAZA protestele in cazul Bodnariu! Romanii fac jocul...

Celebru politolog roman: Rusia MANIPULEAZA protestele in cazul Bodnariu! Romanii fac jocul lui Putin!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Politologul Alina Mungiu-Pippidi intervine în discuţia despre cazul familiei Bodnariu cu o poziţie de-a dreptul şocantă. Fără vreun argument logic sau o minimă dovadă, Mungiu-Pippidi afirmă, în cel mai recent editorial publicat pe platforma romaniacurata.ro, că românii care protestează faţă de instituţionalizarea copiilor Bodnariu în Norvegia fac jocul Rusiei, ba chiar sunt manevraţi de oamenii lui Putin. În acest caz, mai susţine Mungiu-Pippidi, ar trebui să intervină SRI.

Alina Mungiu-Pippidi face o paralelă între cazul Bodnariu şi cazul fetiţei ruse violate de refugiaţi în Germania, caz care s-a dovedit în cele din urma a fi unul fictiv. Autoarea sare de la un caz la altul, fără să ţină cont de diferenţele majore dintre ele, încercând să genereze o legătură inexistentă şi, evident, în defavoarea celor care susţin cauza familiei Bodnariu.
„Nu poți să nu îți pui întrebarea cum se face, în țări unde nu a avut loc niciodată o demonstrație pentru drepturile copilului, ca în România, deși poveștile orfanilor, cu SIDA sau fără, au ținut afișul 20 de ani, sau care conduc în topul violenței domestice, ai brusc mulțimi scoase de un canal de televiziune din casă cu pancarte mari, printate color și într-o engleză impecabilă, să protesteze contra tratamentului la care sunt supuși copiii lor în țările cele mai civilizate din lume. Însoțite de un cor în media care îndeamnă oamenii să cântărească din nou valorile tradiționale, să își dea seama că țara lor, aceea în care ei nu găsesc niciodată nimic de demonstrat contra, că e, vorba ceea, mai greu să demonstrezi contra lui Putin decât a d-nei Merkel, e de fapt superioară țărilor în care au emigrat și în care îngroașă rândurile demonstranților contra refugiaților politici”, scrie Mungiu-Pippidi, cu referire la protestele în cazul Bodnariu, după care sare direct la protestele anti-imigranţi din Germania, pe care le pune se seama… imigranţilor ruşi.

Citeste si:

Inca o familie de romani a ramas FARA COPII in Norvegia! Fetita lor a spus la scoala ca a fost BATUTA!

Proteste in toata Romania IMPOTRIVA NORVEGIEI! ”Nu mai rapiti copiii de langa parintii lor!”


Continuând abordarea „la grămadă” a celor două cazuri („situația cu Lisa și copiii familiei Bodnariu, luați în brațele ocrotitoare ale lui Gâdea et comp.), Mungiu Pippidi afirmă că sunt „o enormă manipulare rusească”. „Fără nici un efort le-am găsit în Lituania, unde rușii au cumpărat o bună parte din presă în ultimii ani profitând de dificultățile ei economice, în Slovacia și Serbia, unde au strânse legaturi cu partidele naționalist populiste de acolo. Ziarele rusești publică interviuri fascinante cu biete femei rusoaice care se luptă cu autoritățile în țările scandinave pentru copiii lor, e vorba de Norvegia, Suedia și Finlanda, trei țări în topul bunei guvernări și care fac mai mult pentru respectarea drepturilor omului la ele în țară și în restul lumii decât toată Asia la un loc”, mai scrie autoarea articolului din „România Curată”.

Alina Mungiu Pippidi dă „vina” pe unii lideri de opinie care fac jocurile ruşilor, plătiţi sau nu, pe presa lipsită de principii, pe politicienii populişti („Deputații PNL și PSD care s-au dus la Oslo (…) sunt de remarcat cu nume întreg și urcați în topul penibilității.”) şi pe serviciile de informaţii care nu îşi fac treaba.

„Serviciile noastre secrete nu fac destul să protejeze țara, care include spațiul de dezbatere public, care ar trebui el însuși inclus în ceea ce trebuie să fie securizat. Citesc zilnic pe ofițerii acoperiți din presă, noroc că nu mă uit la televizor (cum știu că sunt ei? Păi foarte simplu. De ce o persoană fără nume public ar fi publicată de RL sau de Adevărul, de ce ar scrie editoriale cineva care lucrează la președinție, deci are embargo pe comunicare, și care acum un an scria pentru candidatura lui Meleșcanu iar acum critică prestația televizată a ui Dacian Cioloș, găsind-o inferioară celei a lui MRU?) și am ajuns la concluzia că, mai rău decât imorală, această practică e o sursă de ineficiență publică majoră, amestecul SRI și SIE în treburile politice e de fapt o diversiune de la treburile lor, care există și sunt serioase, ei trebuie să raporteze în Parlament și nouă tuturor care e amestecul rusesc în presa noastră, ei trebuiau să pună în context european toată povestea cu copiii, cu asta trebuie să  se ocupe agenții lor, nu să facă PR pentru șefi prin presa din țară”, mai scrie Alina Mungiu-Pippidi.

 

Ultimele stiri