Acasă Monden Celebrul actor Dustin Hoffman: Sunt un evreu român. Asta e în ADN-ul...

Celebrul actor Dustin Hoffman: Sunt un evreu român. Asta e în ADN-ul meu

Superstarul de la Hollywood, Dustin Hoffman, care la 8 august împlinește 86 de ani, a vorbit desăre originale sale românești și s-a declarat a fi un evreu român.

Dustin Lee Hoffman s-a născut pe 8 august 1937 în Los Angeles, California, în Statele Unite ale Americii. A venit pe lume în cadrul unei familii cu rădăcini evreiești, provenind dintr-o mamă de origine română numită Liliana și un tată de origine ucraineană numit Harry Hoffman. Părinții săi au părăsit România în 1937. El însuși a afirmat că este un evreu român. Tatăl său a lucrat ca decorator la Columbia Pictures și ulterior s-a dedicat vânzării de mobilă, conform Adevarul.

În 2006, Dustin Hoffman a discutat deschis despre rădăcinile sale românești și evreiești pentru prima dată, contribuind la volumul intitulat „Stars of David”, scris de Abigail Pogrebin, care a fost publicat un an mai târziu. Cu ocazia aceea, el a declarat: „Sunt un evreu de origine rusă și română. Îmi place heringul și vodca, și simt că aceste preferințe se trag din ADN-ul meu.”

Este binecunoscut pentru paleta largă de personaje pe care le poate interpreta. Este unul dinte actorii cameleon, foarte iubiți de regizori. A fost menționat în primele cronici pentru rolul din piesa de teatru Eh, care i-a adus două premii de specialitate: Theatre World Award și Drama Desk Award. La un an după aceste premii a urmat extraordinarul rol Benjamin Braddock din filmul The Graduate.

Din acest moment, cariera sa s-a axat mai mult pe producțiile cinematografice decât colaborările la televiziune și spectacolele de teatru. Dintre cele mai celebre filme în care a jucat, sunt Papillon, Marathon Man, Midnight Cowboy, Lenny, Toți oamenii președintelui, Kramer vs. Kramer, Tootsie, Rain Man și Wag the Dog.

A obținut în 2009 premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor la categoria muzical și de comedie pentru filmul Ultima șansă a lui Harvey. Fusese nominalizat pentru același premiu (aceeași categorie) în 2002 cu producția filmului Căpitanul Hook. A obținut Oscarul în 1988 pentru cel mai bun actor cu filmul Rain Man. Pentru același rol a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun actor de dramă și un premiu BAFTA în 1990 pentru Cea mai bună prestație masculină. Pentru rolul din filmul Tootsie a câștigat premiul BAFTA pentru cel mai bun actor în 1984 și Globul de Aur în 1983.

A fost nominalizat tot în 1983 și pentru premiul Oscar.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentAncheta britanica: Ucrainenii nu-si pot vinde graul prin Romania din cauza coruptiei generalizate si a mafiei din Portul Constanta
Articolul următorGuvernul Ciolacu dă o gravă lovitură pensionarilor: Prețurile celor mai ieftine medicamente au explodat