Acasă Monden Jurnalistul Alex Dima, de fata la un grav accident: „M-a impresionat interventia...

Jurnalistul Alex Dima, de fata la un grav accident: „M-a impresionat interventia unor oameni simpli”

Jurnalistul Alex Dima a fost martor, sambata, la un accident grav de masina. „M-a impresionat interventia unor oameni simpli care locuiau in zona. Au dirijat soferii care ardeau de nerabdare sa isi vada de drum”, a relatat Dima.

„In fata noastra, la cateva masini, un sofer inconstient a depasit pe linie continua in curba si s-a infipt intr-o masina in care era o familie. Mama a ramas incarcerata, copila aflata pe bancheta din spate ranita serios si ea. Vinovatul a iesit teafar din masina.

Ma bantuie imaginea si strigatele de ajutor ale tatalui care se afla la volanul masinii care circula regulamentar.

Poti sa ajungi criminal intr-o fractiune se secunda. Soselele noastre sunt pline de inconstienti, indivizi care probabil din cauza unor frustrari acumulate in viata, fac demonstratii criminale la volan, singurul loc in care pot arata ca sunt “cineva”….Altfel, nu pot intelege cum de poti avea un asemena comportament.

In al doilea rand, in astfel de momente se vad carente in educatia noastra si lipsa de empatie. Chiar daca am tot insistat, pur si simplu zeci de masini au refuzat sa opresca si au calcat peste urmele accidentului. Pun video in comentarii.

In al treilea rand, am realizat ca habar nu avem ce inseamna primul ajutor. O mare de oameni se uita fara sa stie ce trebuie facut pentru omul prins intre fiare. Si aici ma numar si eu. Tocmai de aceea, ma voi duce sa fac un asfel de curs, era in plan de multa vreme, acum e momentul. Cursurile de prim ajutor trebui sa fie materie de studiu in scoala.

M-a impresionat interventia unor oameni simpli care locuiau in zona. Au dirijat soferii care ardeau de nerabdare sa isi vada de drum, au stat langa copila ranita, s-au facut scut intre tatal sofer in masina care circula regulamentar si soferul care a provocat accidentul, au demonstrat ca sunt oameni.

Circulati prudent, respectati-i pe cei de langa voi si daca n-ati facut-o pana acum, inscrieti-va la un curs de prim ajutor. O sa vina ziua in care o sa aveti nevoie!”, a transmis Dima.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedent„Furați de aici, nu mai începeți alta” – Mesaj socant intr-un supermarket din Romania
Articolul următorUnul dintre cei mai cunoscuți criminaliști din România a scos pistolul pe plaja si a impuscat un turist, in Vama Veche