facebook
Monden

Celebrul cantaret Eric Clapton sufera de o boala incurabila! Zilele lui sunt numarate…

Eric Clapton suferă de o boală incurabilă care i-a distrus sistemul nervos, fapt pentru care nu mai poate cânta deloc la chitară. Legendarul chitarist rock, care s-a luptat în mod public cu dependența de cocaină, heroină, alcool și alte droguri, a mărturisit că deși e recunoscător pentru faptul că este încă în viața, este din ce în ce mai slăbit din cauza bolii de care suferă.

„Am simțit foarte multă durere în ultimul an. A început cu dureri de spate și s-a transformat în ceea ce medicii numesc neuropatie periferică, când simți șocuri electrice care parcă îți coboară pe picioare. A trebuit să îmi dau seama cum mă voi descurca cu asta, cât și cu alte lucruri cum ar fi faptul că îmbătrânesc”.

Artistul, în vârstă de 71 de ani, a dezvăluit că îi este din ce în ce mai greu să cânte la chitară și trebuie să înțeleagă că boala lui sau starea sa nu se va îmbunătăți, ci din contră.

Neuropatia periferica este o boală neurologică prin care este afectată conexiunea sistemului nervos periferic cu creierul și coloana vertebrală. De cele mai multe ori, aceasta se manifesta la nivelul membrelor inferioare și superioare, cu aceleași simptome
Pacienții diagnosticati cu neuropatie periferică prezintă simptome specifice, precum furnicături, senzație de amorțeala, slăbiciune generalizata și arsuri la nivelul regiunii afectate.

„Pentru că încă mă recuperez de la dependența de droguri și alcool, cred că e un lucru mare că încă sunt în viață. Probabil, ar fi trebuit să mor de mult. Însă, pentru anumite motive am fost smuls din ghearele Iadului și mi s-a dat o nouă șansă. Încă pot să cânt, însă mi-e destul de greu câteodată, mă refer la efortul fizic. Devin din ce în ce mai bătrân, e greu. Consumam câte trei sticle de brandy cu mâini întregi de codeină și am fost la un pas să dau colțul. E un miracol că încă mai sunt aici, serios”, a mai spus acesta, scrie Libertatea.

Eric Clapton credea, în anii ’80, că numai sinuciderea îl poate scăpa de vicii. A reuşit să iasă învingător din această luptă, iar de atunci duce un stil de viaţă sănătos, care l-a ajutat să ajungă la venerabila vârstă de 71 de ani.

Share Page

Close