Social

Celula de CRIZA instituita de DSVSA Sibiu! Se efectueaza controale zilnice pentru verificarea laptelui!

1 lapteReprezentantii DSVSA Sibiu au facut, de la inceputul acestui an, 31 de analize ale furajelor de la fermele de vaci din judet, rezultatele fiind negative pentru aflatoxina, insa au instituit o celula de criza care face verificari zilnice pentru „a evita problemele”.

Purtatorul de cuvant al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Sibiu, Ioan Pentea, a declarat luni ca angajatii institutiei au prelevat 31 de probe de la furajele folosite la fermele de vaci din judet, pentru a stabili calitatea acestora si daca sunt sau nu pozitive la aflatoxina, dar rezultatele au fost negative.

„S-au prelevat in acest an 31 de probe de la furaje si toate au fost in regula. Nu am avut pana in acest moment probleme cu laptele din judetul Sibiu”, a declarat Ioan Pentea.

Potrivit acestuia, in judetul Sibiu exista 24 de automate pentru lapte provenit de la diferite ferme, laptele fiind bun de consum.

„S-au facut verificari la laptele din automate, dar nu au existat probleme nici la acesta. Toate cele 24 de automate din judet sunt functionale. La nivelul DSVSA s-a instituit o celula de criza si se fac zilnic controale in acest domeniu pentru a evita problemele”, a mai declarat Pentea.

Potrivit acestuia, in judetul Sibiu exista 16 ferme exploatatii comerciale, care produc lapte pentru consum, 109 exploatatii de tip A (exploatatii detinute de persoane fizice autorizate sau intreprinderi individuale, inregistrate si autorizate de Registrul Comertului, inregistrate in Sistemul national de identificare si inregistrare a animalelor si autorizate sanitar – veterinar) si 6.200 de exploatatii individuale care au intre una si trei vaci.

Productia medie lunara de lapte in judetul Sibiu este de 48.000 de hectolitri de lapte, dintre care 30 la suta se valorifica prin unitati de procesare autorizate, iar 70 la suta se consuma in gospodarii sau ajunge la consumatorul final prin vanzare directa sau prin automatele de lapte.

Sursa: mediafax.ro

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Celula de CRIZA instituita de DSVSA Sibiu! Se efectueaza controale zilnice pentru verificarea laptelui! | caplimpede

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri

Spre TOP