Intra in contact cu noi

Alba

Cerșetor cu Samsung S23 Ultra: Incredibil ce au gasit politistii asupra unui roman care apela la mila trecatorilor!

Publicat cu

pe

Un bărbat care apela la mila cetățenilor și turiștilor din Alba Iulia a fost ridicat din stradă de polițiștii locali. Mare le-a fost mirarea când au aflat cine este individul de fapt şi ce avea asupra lui.

Potrivit presei locale, individul făcea apel la mila trecătorilor şi cerșea în zona Parcului Unirii sau a Catedralei din Alba Iulia.

El se folosea de mai multe mesaje lacrimogene prin care cerea ajutor pe motiv că a crescut la o casă de copii din Sibiu, altul în care era scris că a fost la un orfelinat din Timișoara, sau că i-a fost distrusă casa într-un incendiu.

Pentru a fi şi mai credibil în ochii turiștilor şi a trecătorilor, individul şi-a bandajat şi una din mâini. Planul lui a eșuat în momentul în care a intrat ieri în vizorul Poliţiei, care a dispus verificări.

Reclama

Adus la secţie, poliţiştii au constatat că tânărul nu prezenta nicio rană la mână şi avea asupra sa un smartphone Samsung S23 Ultra, un telefon scump, care valorează mai mult de 5.000 de lei.

Mai mult, urmare cercetărilor s-a constatat că bărbatul ar fi câștigat peste 7.000 de lei la un casino din oraș. Şi chiar dacă dispunea de finanțe se pare că nu este prima dată când bărbatul apelează la cerșit.

Potrivit reprezentaților primăriei, acesta a mai fost prins și în 2022 la Alba Iulia. În primăvara anului trecut avea asupra sa 700 de lei, notează alba24.ro, potrivit antena3.ro.

Tot reperat de poliția locală a fost și în primăvara anului 2023: atunci asupra sa au fost găsiți în jur de 150 de lei.

Reclama

De data aceasta tânărul nu avea bani asupra sa, au mai precizat reprezentații primăriei din Alba Iulia.

Alba

Alunecare masiva de teren langa autostrada: Un deal intreg risca sa ajunga peste masini

Publicat cu

pe

O alunecare de teren de mari dimensiuni a apărut la nord de municipiul Alba Iulia, pe dealul din apropierea kilometrilor 16-17 ai autostrăzii A 10 Sebeş-Turda.

Oficialii de la Drumuri Naţionale Cluj anunţă că firma care a realizat tronsonul de autostradă face o expertiză în zonă, lucrarea, realizată de compania italiană Pizzarotti, fiind în garanţie.

Anul acesta, tot la nord de Alba Iulia, o porţiune din autostrada realizată de acelaşi constructor s-a rupt, tot în urma unei alunecări de teren.

Imaginile au fost filmate în zona de nord a municipiului Alba Iulia, jurnaliştii locali notând că, deşi de mari dimensiuni, alunecarea nu afectează corpul autostrăzii, dar în timp există riscul la valul de pământ să vină peste carosabil.

Reclama

”În zona în care s-au produs crăpăturile imense, în versant, nu există un sistem de drenare a apelor, sau cel puţin nu unul vizibil. Există un sistem de drenare cu mult mai jos, aproape de corpul autostrăzii, care se pare că a fost insuficient”.

Direcţia Regională Cluj din cadrul Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis că  antreprenorul realizează o expertiză între km 16+000 – km 17+000, care va stabili cauzele apariţiei degradărilor.

”Lucrarea se află în perioada de garanţie, reparaţiile se realizează pe cheltuiala antreprenorului, iar garanţia se va prelungi cu perioada efectuării lucrărilor”, au transmis reprezentanţii DRDP Cluj.

Anul acesta, o bucată din tronsonul de autostradă proiectat şi construit de compania italiană Pizzarotti s-a rupt, tot la nord de Alba Iulia. Lucrările de reparaţii au durat câteva luni şi au fost realizate pe banii constructorului, potrivit news.ro.

Reclama
Continua sa citesti

Alba

Romanul care a trait cel mai mult este o femeie din Alba: 120 de ani arata actele

Publicat cu

pe

O femeie care a murit în anul 1893 a murit la 120 de ani arată o filă din ”protocolul morților”, aparținând Parohiei Ortodoxe Trâmpoiele (lângă Zlatna, după grafia veche Trâmpoele), anunță Alba24.

Moartă în 1893, femeia ar putea fi cel mai longeviv locuitor de pe teritoriul județului Alba, cunoscut până acum.

Măria Epure ar fi murit la 120 de ani și că ar fi avut în total 5 bărbați (din rubrica de observații), din care se cunoștea numele a doi dintre ei, ultimul fiind Ștefan Ciur.

Reprezentanții Direcției Județene Alba a Arhivelor Naționale, cei care au făcut public documentul, păstrează însă rezerve cu privire la acuratețea datelor, pe care nu le pot verifica suplimentar, dintr-un alt document.

Reclama

Cel mai longevit om din România, în mod oficial, a fost Dumitru Comănescu (1908 – 2020), un inginer agronom român.

El a trăit 111 ani și 219 de zile.

Continua sa citesti

Alba

Măcelari de fițe: Salon de înfrumusețare amendat cu zeci de mii de lei pentru proceduri neautorizate!

Publicat cu

pe

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba au amendat cu 40.000 de lei o societate comercială care deţine un salon de înfrumuseţare în Alba Iulia, după ce s-a constatat că persoana care făcea proceduri de mărire a volumului buzelor nu avea autorizaţie sanitară, conform legii. Controlul a fost făcut în condiţiile în care DSP s-a autosesizat ca urmare a reclamelor apărute în mediul online.

„În urma aparaţiei în mediile de socializare a unor reclame privind volumizarea buzelor cu acid hialuronic, inspectorii din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică (SCSP) s-au autosesizat şi au întreprins verificări la un salon de cosmetică de pe raza municipiului Alba Iulia.

În urma controlului s-a constatat că persoana care presta servicii de augumentare a buzelor în cadrul repectivului salon de înfrumuseţare nu deţinea autorizaţie sanitară de funcţionare şi a fost sancţionată, pe persoană juridică, cu amendă în valoare de 40.000 de lei, în baza Ordinului 1030/2009.

Conform Oridnului 1030/2009 «pentru efectuarea procedurilor cosmetice în saloanele de înfrumuseţare este necesară obţinerea certificării conformităţii, cu referat de evaluare, eliberată de către DSP Alba cu respectarea normelor de igienă şi sănătate publică».

Reclama

În ceea ce priveşte tehnica de volumizare a buzelor, persoana amendată a dat declaraţie pe proprie răspundere că utilizează un dispozitiv de tip hyaluron-pen care nu presupune injectarea propriu-zisă a substanţei ci reprezintă o metodă de mărire a buzelor neinvazivă”, informează, joi, DSP Alba.

Instituţia precizează că inspectorii de sănătate publică vor continua controalele la agenţii economici care prestează genul acesta de servici.

DSP Alba atrage atenţia asupra faptului că tratamentul de volumizare a buzelor prin injectare cu acid hialuronic reprezintă o procedură medicală «care se face exclusiv de către un medic specialist, în clinici sau cabinete medicale».

Reclama
Continua sa citesti

hot news