Cetatean german recrutat de ISIS! ”Cine nu si-ar dori patru neveste?”

Ebrahim B, un german de origine tunisiana, s-a trezit in august anul trecut in mijlocul terorii Statului Islamic, simtind pe pielea sa realitatea vietii cumplite sub conducerea jihadistilor.

Tanarul in varsta de 26 de ani a fost recrutat din Germania si a calatorit in Siria, unde i s-au promis patru neveste, pentru a se alatura Statului Islamic. Odata ajuns acolo, mare i-a fost uimirea cand teroristii l-au arestat pe motiv ca ar fi spion, relateaza The Independent. Inchis intr-o celula dintr-un centru de executie al organizatiei jihadiste, undeva in Siria, germanul din Wolfsburg s-a vazut fortat sa auda mereu sunetele infioratoare scoase de prizonierii decapitati. „Semana cu zgomotul facut de o pisica pe care o calci cu masina”, si-a amintit Ebrahim B.


 

Citeste si:

IMAGINI SOCANTE! Detinuti ISIS executati cu BAZOOKA sau inecati!

Jihadistii de la Statul Islamic au ajuns in Europa! Cumpara terenuri langa Romania!


 

 

Apoi, militantii aruncau cadavrele decapitate in celula sa, iar capetele pe gramada de corpuri. La fel ca Ebrahim B, detinutii ucisi erau suspectati ca spioneaza organizatia terorista. Urma randul lui. Insa, in mod miraculos, a reusit sa evadeze. S-a intors in Germania – de unde fusese recrutat cu doar cateva luni inainte si, cu mult entuziasm, avea sa devina luptator ISIL – si s-a predat autoritatilor. La inceputul acestei saptamani, el s-a prezentat in fata judecatorilor din orasul german Celle, fiind acuzat de apartenenta la o organizatie terorista.

„Prefer inchisoare in Germania decat ‘libertate’ in Siria”, a declarat Ebrahim B pentru Suddeutsche Zeitung, in singurul interviu acordat din inchisoare. „Statul Islamic nu are nimic de-a face cu islamul”, a spus el. Povestea lui Ebrahim B este tipica pentru germanii musulmani care au mers sa lupte alaturi de ISIL. La fel ca multi alti tineri, Ebrahim B – care incepuse sa se drogheze, sa consume alcool si n-a putut sa-si gaseasca decat un job de maseur – a fost atras de promisiunea ca va avea o masina scumpa si patru neveste.

„Sa fim seriosi, cine nu si-ar dori patru neveste? Daca mi s-ar fi propus sa ma alatur unei trupe rock din Jamaica sau (clubului de motociclisti – n.red.) Hells Angels din America, m-as fi dus cu ei”, a marturisit tanarul din inchisoare. Se estimeaza ca aproximativ 700 de tineri doar din Germania au parasit tara pentru a se alatura gruparii extremiste. „Intreaga Europa ii asteapta pe cei care se intorc de acolo si vorbesc cu presa, pentru a spulbera miturile asa-zisului Razboi Sfant”, a precizat profesorul Peter Neumann, specialist in violenta politica la King’s College London.

sursa: ziare.com