Acasă Stirea zilei Cezar Ouatu va reprezenta Romania la Eurovision 2013! Vezi toate melodiile din...

Cezar Ouatu va reprezenta Romania la Eurovision 2013! Vezi toate melodiile din concurs!

42

cezar eurovisionCezar va reprezenta Romania la Eurovision Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa „It’s my life”, compusa de Cristian Faur, castigatoare a finalei selectiei nationale Eurovision, care s-a desfasurat sambata seara, la TVR.

Cezar (Cezar Ouatu, supranumit „Cezar The Voice”) a obtinut un total de 20 de puncte, de la juriu si de la public, in urma unei lupte foarte stranse cu trupa Electric Fence si cu Luminita Anghel.

Cezar va intra in a doua semifinala a concursului Eurovision, care se va desfasura pe 16 mai, la Malmo, in Suedia. Finala internationala a concursului Eurovision va avea loc pe 18 mai si va putea fi urmarita, de asemenea, la TVR.

Melodia „It’s my life”, care va reprezenta Romania la Malmo, a fost aleasa in urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) si prin televoting (50%).

In urma televotului, pe primele trei locuri s-au clasat: Cezar (12 puncte), Casa Presei (10 puncte) si Luminita Anghel (8 puncte).

Dupa notarea juriului, primele trei locuri au fost ocupate de: Electric Fence (12 de puncte), Luminita Anghel (10 de puncte) si Cezar (8 de puncte).

Astfel, in urma adunarii punctajelor, clasamentul a fost urmatorul: Cezar (20 de puncte), Electric Fence (19 puncte) si Luminita Anghel (18 puncte).

Cezar a dedicat prestatia sa din finala selectiei nationale familiei si publicului.

„Voi canta pentru voi, pentru tatal meu care nu mai este printre noi, dar care cu siguranta zambeste in coltul gurii de undeva de acolo sus, pentru mama mea, pentru toti cei care ma iubesc si pe care ii iubesc!”, a scris Cezar pe contul sau oficial de Facebook, inainte de inceperea finalei nationale a concursului Eurovision.

Dupa aflarea votului publicului, Cezar a spus ca de trei saptamani traieste un vis.

„Nu va voi dezamagi. Doamne ajuta (…) Ii respect pe toti concurentii mei. I-am respectat din prima clipa. Ii iubesc, m-au inspirat piesele lor (…) Asa a vrut Dumnezeu si, chiar daca pe nimeni nu intereseaza, o persoana importanta acolo sus – tata – ma iubeste”, a spus Cezar dupa aflarea votului final.

 

In urma preselectiei, in selectia nationala a Eurovision au intrat:

Finala Eurovision 2013: Casa Presei – „Un refren”

 

Finala Eurovision 2013: Narcis Iustin Ianau – „Seven”

 

Finala Eurovision 2013: Freestay – „Criminal Mind”

 

Finala Eurovision 2013: Elena Carstea Muttart – „Spinning”

 

Finala Eurovision 2013: Luminita Anghel – „Unique”

 

Finala Eurovision 2013: Ovidiu Anton – „Run away with me”

 

Finala Eurovision 2013: Cezar – „It’s my life”

 

Finala Eurovision 2013: Cristian Prajescu – „The best thing in life is to love”

 

Finala Eurovision 2013: Electric Fence – „Emilia”

 

Finala Eurovision 2013: Al Mike feat. Renee Santana – „What is love”

 

Finala Eurovision 2013: Tudor Turcu – „Hello”

 

Finala Eurovision 2013: Andrei Leonte – „Paralyzed”

Juriul selectiei nationale a Eurovision a fost format din George Natsis (presedinte), Alexandra Cepraga, Eduard Circota, Crina Mardare, Andrei Tudor, Stefan Naftanaila si Mihai Ogasanu.

Selectia nationala pentru Eurovision a fost prezentata de interpretii Paula Seling, Andreea Banica si Ovi si actorul Marius Rizea. Gazdele din camera verde au fost Oana Vladescu si Toader Paun.

Invitata speciala a finalei nationale a Eurovision a fost Alyona Lanskaya, din Belarus, care s-a calificat la concursul european din acest an cu piesa „Solayoh”. Totodata, telespectatorii s-au putut bucura de un minirecital sustinut de Paula & Ovi si de o melodie interpretata de Andreea Banica.

Trofeul Euroviosion 2013 a fost realizat si anul acesta de catre designerul Alexandru Ghildus.

Finala din 2013 a concursului de muzica Eurovision va avea loc pe 18 mai, la Malmo, dupa victoria din 2012 a interpretei Loreen, cu piesa „Euphoria”.

Eurovision este cea mai importanta competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU) – cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa -, care se desfasoara in fiecare an, incepand din 1956.

European Broadcasting Union este o asociatie cu sediul central la Geneva, cunoscuta in special pentru organizarea competitiei Eurovision. EBU reuneste in prezent 74 de televiziuni din 56 de tari din Europa, Africa de Nord si Orientul Mijlociu. Din EBU face parte si Televiziunea Romana.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi -Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu – Atena, 2006).

Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusa de Eduard Circota si interpretata de MihaiTraistariu.

Trupa Mandinga, reprezentanta Romaniei la Eurovision 2012, s-a clasat pe locul al 12-lea in finala concursului, unde a concurat cu piesa „Zaleilah”.

Eurovision este transmis in Europa, Australia, Canada, Egipt, Asia si Statele Unite. Anul trecut, finala a avut o audienta record de aproximativ 70 de milioane de telespectatori, iar numarul celor care au urmarit atat finala, cat si semifinalele a fost de aproximativ 114,5 milioane, potrivit EBU.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos

4 COMENTARII