International

China, un fel de Romania la capitolul infrastructura! ”Podul care nu duce nicăieri”, o constructie de 350 de milioane de dolari dintre China si Coreea de Nord – VIDEO

China seamana foarte mult cu Romania la capitolul constructii inuite. De ce spun asta? Chinezii au construit un pod care ar fi trebuit sa lege provinciile subdezvoltate din nord-estul tarii cu Coreea de Nord, insa constructia care a costat 350 de milioane de dolari se dovedeste inutila.

podul care duce nicaieri

Podul peste raul Yalu a fost inaugurat in luna octombrie, insa in partea nord-coreeana acesta nu este finalizat. Podul se termina brusc in camp, nu exista cladiri de vama iar drumuri spre pod nu au fost costruite, scrie Business Insider.

Un raport publicat de Global Times sugereaza ca deschiderea propriu-zisa a podului lung de 3 kilometri a fost amanata ”pe termen nedefinit”. Oficialitatile din Beijing si Phenian nu au facut comentarii oficiale.

Loading...

Analistii straini considera ca intarzierea lucrarilor din partea Coreei de Nord indica ingrijorari cu privire la influenta economiei chineze asupra tarii. De la fondarea sa, Coreea de Nord a fost extrem de precauta in a deveni dependenta de cele doua puteri economice vecine, China si Rusia.

Sursa: Mediafax

Loading...

Ultimele stiri

Spre TOP