Instanta suprema a admis ca recursul in dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis sa fie judecat pe fond si a stabilit primul termen in 14 ianuarie, cand vor fi citati Iohannis si un reprezentant al Agentiei Nationale de Integritate.

klaus iohannis

Decizia a fost luata in camera de consiliu, de un complet format din trei judecatori, care au analizat admisibilitatea in principiu a judecarii in recurs a dosarului in care primarul Sibiului si presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, a contestat raportul ANI in care se arata ca acesta a fost in incompatibilitate in perioada in care a reprezentat Primaria Sibiu in Adunarile Generale ale Actionarilor de la societatile Apa Canal si Piete.

Recursul a fost formulat de Agentia Nationala de Integritate, dupa ce in septembrie 2013, Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestatia lui Iohannis si a dispus anularea deciziei de incompatibilitate.

Instanta suprema este cea care va decide definitiv daca presedintele ales Klaus Iohannis a fost sau nu in incompatibilitate.

Sursa: Mediafax