20.3 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăEconomieCifrele care socheaza Europa! Bucurestiul este in TOPUL CAPITALELOR europene!

Cifrele care socheaza Europa! Bucurestiul este in TOPUL CAPITALELOR europene!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Vladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

O sursa de incredere de la una dintre agentiile...

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara...

Regiunea Bucureşti-Ilfov este cea mai dezvoltată din România, cu un PIB pe cap de locuitor de 131% din media europeană, ceea ce arată că Bucureştiul se situează peste alte capitale europene precum Atena (98%), Madrid (128%), Berlin (113%) sau Budapesta (108%), se arată într-o analiză a Friedrich-Ebert-Stiftung România, remisă Agerpres.

Potrivit economica.net, restul României înregistrează un PIB pe cap de locuitor de doar 54% din media europeană, iar unele regiuni şi mai puţin de atât, cum e cazul regiunii Nord-Est (34%) sau Sud (41%).

Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, a lansat, miercuri, un nou infografic care arată unde se situează România faţă de alte state în ceea ce priveşte diferenţa de dezvoltare şi de venituri dintre Bucureşti şi restul ţării

„Supracentralizarea economiei în capitala ţării este o particularitate a Europei Centrale şi de Est, cu toate astea, niciun alt stat nu înregistrează o diferenţă atât de mare de dezvoltare între capitală şi restul ţării. În anul 2012, venitul mediu pe gospodărie în Bucureşti era de 6.300 euro, în timp ce în regiunea Sud şi în Sud-Est era de doar 2.700 euro, iar în Nord-Est de 2.300 euro (date pentru 2012)”, apreciază cei de la Friedrich-Ebert-Stiftung România.


Citeste si:

In Sectorul 3 din Bucuresti deseurile electronice se colecteaza ca in Norvegia!

Poveste de viata! D-l Dumitrescu a ajuns din inginer IT sa lucreze casier la Auchan in Bucuresti, pe un salariu de 720 de lei pe luna!


PIB-ul pe cap de locuitor raportat la media UE (2014) era de 124% în Suedia (179% în Stockolm), de 84% în Cehia (173% în Praga), 125% în Germania (113% în Berlin), 72% în Grecia (98% în Atena), 93% în Spania (128% în Madrid) şi 68% în Ungaria (108% în Budapesta).

Din punct de vedere al educaţiei populaţiei 30-34 de ani, Bucureştiul este aproape de media celorlalte capitale studiate. Potrivit sursei citate, procentul de educaţie superioară în rândul populaţiei de 30-34 de ani şi cel al oamenilor care nu sunt angajaţi, în şcoală sau în pregătire profesională (NEET) din Bucureşti se plasează oraşul într-o situaţie mai dificilă decât Atena sau Madrid, capitalele unor state care se confruntă cu probleme foarte mari de angajare.

Ultimele stiri