Acasă Bucuresti Poveste de viata! D-l Dumitrescu a ajuns din inginer IT sa lucreze...

Poveste de viata! D-l Dumitrescu a ajuns din inginer IT sa lucreze casier la Auchan in Bucuresti, pe un salariu de 720 de lei pe luna!

20
Povestea bătrânului fost inginer IT, în vârstă de 60 de ani a făcut înconjurul Internetului. Acesta a ajuns să lucreze într-un hipermarket Auchan din București, pe postul de casier.  

Bătrânul a terminat Facultatea de Automatică și Calculatoare (în ’70 și ceva), când nici măcar nu erau calculatoare. Din 2011 de când a fost dat afară nimeni nu a mai vrut să îl angajeze. De mai bine de o lună lucrează ca și casier în magazinul Auchan din Cotroceni și speră să iasă la pensie de acolo.

“Îi tremurau mâinile și îi era teamă să nu facă greșeli pentru că știa că acest lucru îi putea aduce pierderea locului de muncă. E trist că oamenii de vârsta lui sunt nevoiți să muncească încă în loc să se bucure de nepoței, de frumusețile vârstei”, se arată în comentariul are însoțește fotografia bătrânului casier la Auchan.

Carmina Anghel, o altă utilizatoare de Facebook, l-a recunoscut pe bătrân, în momentul în care i-a văzut poza pe Internet. Tânăra povestește că la întâlnit pe domnul Dumitrescu când venise la un interviu pentru un post de muncitor într-o fabrica:


Citeste si:

Inginerul roman care lucreaza in Germania, la CASA VIITORULUI, iti spune CUM SA REDUCI FACTURA LA CALDURA CU 90 LA SUTA!


“Încă de când am văzut CV-ul lui, am fost extrem de mirată și mă întrebam ce caută acolo domnul respectiv. Domnul Dumitrescu are 60 de ani și a absolvit Politehnica – Facultatea de Automatică și Calculatoare (în ’70 și ceva). A lucrat ca și Inginer Electronist și a fost printre primii oameni din țară asta care au lucrat cu computere (asta în anii ’80), când majoritatea habar n-aveau ce-i ăla.  A lucrat ca și Inginer IT până în 2011, când a fost dat afară (s-au făcut restructurări) și, de atunci, NIMENI nu a vrut să-l mai angajeze din cauza vârstei. Când l-am întâlnit în vară, domnul era într-o situație absolut disperată, era efectiv în pragul disperării – supraviețuia vânzând lucrurile din casă.

De aproximativ o lună, d-nul Dumitrescu lucrează ca și casier în magazinul Auchan din Cotroceni și speră să iasă la pensie de acolo. Dacă aveți drum pe acolo, opriți-vă puțin și încurajați-l. Are nevoie!”, a explicat Laura Gurbet, în postarea ei pe rețeaua de socializare, citată de  greateconomy.ro.

Un casier la Auchan câștigă 720 de lei, plus bonuri de masă, suma cu care fostul inginer IT trebuie să se întrețină. Are 60 de ani, iar peste 5 ani va ieși la pensie. Bătrânul speră că se va putea pensiona de la acest job, după 35 de ani de cotizat la stat.auchan

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos