Acasă Topurile zilei Cinci motive pentru care ar trebui sa incluzi meditatia in rutina zilnica

Cinci motive pentru care ar trebui sa incluzi meditatia in rutina zilnica

31

Cu toate ca practicarea meditatie este privita de catre majoritatea dintre noi ca fiind o practica religioasa, aflati ca nu este chiar asa. Meditatia sau practicarea starii de prezenta este o unealta benefica in viata oricarui om. Iata cinci motive pentru care ar trebui sa-i acorzi o sansa, potrivit celor de la immramainstitute.com:

5. Imbunatateste creativitatea

meditation (1)

Anumite tehnici de meditatie pot promova creativitatea. Meditatia face apel la undele cerebrale Alpha si Theta, unde cerebrale asociate cu starea creativa. Dovezi, bazate pe cercetari stiintifice, sunt numeroase. Cand esti perfect relaxat, activitatea mintii scade de la tiparele rapide ale starii Beta, in undele mul mai blande ale starii Alpha. Nivelul de constienta se expansioneaza. Energia creativa este lasata libera, fricile dispar, iar o senzatie eliberatoare de pace si de bine te invaluie. Tratamentul Alpha este recomandat pentru tratarea stresului.

4. Imbunatateste claritatea mentala

2510235567_eb5b8b46e5

Meditatia are legatura directa cu imbunatatirea concentrarii, a vigilentei si a atentiei la detalii.

Studii ale celor de la Institutul Medical Harvard au demosntrat ca meditatia altereaza, intr-un sens pozitiv, structura creierului, “ascutind” regiunile asociate atentiei.

3. Vei scapa de stres

meditation1

Practicarea meditatie este cel mai des folosita pentru reducerea stresului. Numeroase studii atesta beneficiile meditatiei asupra nivelurilor de stres si asupra altor afectiuni. Deasemenea, meditatia nu este folosita doar de adulti, cei mici ajutandu-se de aceasta practica pentru a scapa de depresie si de tulburarile de dispozitie.

2. Vei dormi mai bine si vei visa mai clar

20110723_inq_he1psych23-b

Mai putin de jumatate de ora de practica meditativa iti poate imbunatati calitatea somnului.Visele devin lucide si majoritatea meditatorilor isi amintesc foarte clar ceea ce au visat.

1. Imbunatatirea starii generale de sanatate

meditating2

Indiferent de varsta pe care o ai, meditatia este unul dintre modurile in care iti poti imbunatati starea generala de sanatate.Studii ale Institutului Medical din Georgia au aflat efectele meditatiei asupra scaderii presiuni arteriale si prevenirii aparitiei afectiunilor inimii si impotriva atacurilor cerebrale.

Deasemenea, meditatia scade nivelurile cortizolului, hormon care, prezent in cantitati mari reduce eficienta sistemului imunitar.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentREZULTATE BACALAUREAT 2013! Vezi cand vor fi afisate primele note!
Articolul următorZece cele mai necunoscute tari din lume