Acasă Economie Cine este cu adevarat bogat in Romania? ANAF a dat definitia romanului...

Cine este cu adevarat bogat in Romania? ANAF a dat definitia romanului bogat

94

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) intentioneaza sa ia masuri pentru a creste conformarea fiscala voluntara a contribuabililor cu averi mari, relateaza TVR.

Potrivit unui ordin publicat recent de ANAF, persoana fizica cu avere mare este persoana fizica rezidenta fiscal in Romania, care detine o avere, atat in tara, cat si in strainatate, estimata la o valoare mai mare de 25 de milioane de euro, echivalentul in lei, calculat la cursul mediu al euro din anul precedent estimarii averii, stabilit de Banca Nationala a Romaniei.

Inca din 2012, ANAF a adoptat o Strategie de conformare fiscala a Persoanelor Fizice cu Averi Mari (PFAM) pe baza managementului riscurilor. Pentru aplicarea strategiei a fost creata o Directie in cadrul structurii centrale ANAF, responsabila cu punerea in aplicare a programului dedicat acestui segment de contribuabili.

In luna iunie 2022, autoritatile au anuntat ca au constatat o diferenta de 20 de miliarde de euro intre veniturile estimate de catre ANAF pentru un esantion de 561.000 de persoane fizice si cele declarate si impozitate de catre aceste persoane in perioada 2016 – 2019, scrie Agerpres.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos