Acasă ACTUALITATE Cine este Loredana Radu, AVOCATA LUI VICTOR PONTA, complice la luare de...

Cine este Loredana Radu, AVOCATA LUI VICTOR PONTA, complice la luare de mita si spalare de bani in dosarul lui Ontanu?

16

Procurorii DNA au dispus urmărirea penală a avocatei Loredana-Claudia Radu pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani în dosarul reținerii lui Neculai Onțanu (primarul sectorului 2).

Cine este avocatul Loredana Radu?

 1. Loredana Radu l-a apărat pe premierul Victor Ponta în dosarul penal privind complexurile Turceni și Rovinari. În prezent Ponta are alt avocat.

2. Cabinetul de avocatură al Loredanei Radu s-a ocupat de înregistrarea la Tribunal a USL precum si a Aliantei de Centru Stanga PSD-UNPR intre Victor Ponta si Gabriel Oprea.

3. Fiica vicepremierului Gabriel Oprea – Ana-Maria, maritata Tudor – a fost angajata a cabinetului de avocatura al Loredanei Radu. Mai multe informatii aici.

4. Gabriel Oprea i-a coordonat Loredanei Radu teza de doctorat sustinuta in anul 2010 la Academia Nationala de Informatii (ANI) „Mihai Viteazu”. Teza ei este suspecta de plagiat. Mai multe informatii aici.

5. A fost reprezentantul legal al firmei Dalli Exim SRL, infiintata de fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos.

6. A devenit locotenent colonel in rezerva in Ministerul Apararii Nationale sub mandatul de ministru al lui Gabriel Oprea. Sotul Loredanei Radu, Vasile Dragos Radu, a fost avansat si el de Oprea la gradul de maior in rezerva.

7. Printre clientii Loredanei Radu s-au mai numărat Dumitru Bucșaru și Mihai Stoica. Au existat in presa mentiuni privind legaturi intre Loredana Radu si Nicolae Dumitru (NIRO), finul lui Gabriel Oprea si om de afaceri din cercul relațiilor cuplului Udrea-Cocos.

8. In mediul politic circula informatia ca Loredana Radu l-ar fi reprezentat si pe actualul sef SRI, Eduard Hellvig, intr-un proces castigat cu ANI pe vremea cand acesta era ministru in Guvernul USL.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos