37.7 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăACTUALITATEPresedintele Turciei, de fata cu Iohannis: Unul dintre teroristii din Bruxelles A...

Presedintele Turciei, de fata cu Iohannis: Unul dintre teroristii din Bruxelles A FOST ARESTAT de noi si pus in libertate de belgieni!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Erdogan atacă Eurovision: ‘Caii troieni ai corupției sociale’

După o ședință de cabinet, președintele turc, Recep Tayyip...

Ciolacu despre Geoana presedinte: ”Nu cred in ciorbe reincalzite”

Intrebat daca Mircea Geoana, fost presedinte al PSD, ar...

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, miercuri, că unul dintre atacatorii de la Bruxelles a fost arestat în Turcia şi apoi expulzat, şi, deşi autorităţile belgiene au fost informate în legătură cu faptul că acesta ar fi terorist, l-au pus în libertate.

„Unul dintre atacatorii de ieri (n.r. – marţi) de la Bruxelles este un terorist pe care noi l-am arestat în iunie (n.r. – 2015) (…) şi l-am expulzat din ţară. Această expulzare a fost adusă la cunoştinţa autorităţilor belgiene printr-o notă la data de 15 iunie 2015, numai că autorităţile belgiene l-au pus în libertate pe acest terorist, cu toate că le-am avertizat că acesta este un terorist, autorităţile belgiene l-au pus în libertate pe motiv că nu au găsit nicio legătură. Ba chiar e vorba şi de Olanda în această chestiune. L-am extrădat şi în Olanda, la solicitarea autorităţilor olandeze, şi am transmis o notă în această chestiune şi Olandei”, a afirmat Erdogan, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului turc a mai spus că nu există nicio legătură între PKK, Daesh şi celelalte organizaţii teroriste care activează în Siria.

„Atacurile teroriste din Ankara, Istanbul şi Bruxelles au arătat că terorismul e acelaşi peste tot. Ţinta acestor terorişti sunt civilii, oamenii nevinovaţi. Cel care moare este omul. Dacă privim relaţia dintre cauză şi rezultat vedem că nu există nimic la mijloc, numai pierderi enorme. Pierdem oamenii, liniştea, pacea, ne pierdem încrederea. Sunt de credinţa că, dacă statele lumii îşi vor uni eforturile şi se vor solidariza în această luptă, acest flagel va fi lichidat. Tocmai de aceea lumea trebuie să dea o nouă definiţie terorismului, teroristului şi atentatelor teroriste”, a adăugat Erdogan, scrie agerpres.ro.

Bărbatul arestat în oraşul Gaziantep din sudul Turciei în iunie 2015 şi expulzat apoi în Belgia, unde a fost unul dintre atentatorii kamikaze de marţi, este Ibrahim El Bakraoui, transmit Reuters şi CNN Turk pe contul de Twitter, citând surse din cadrul preşedinţei turce, respectiv al Ministerului de Externe de la Ankara.

Ibrahim El Bakraoui, născut la Bruxelles la 9 octombrie 1986, a fost identificat drept unul din autorii atentatelor de pe aeroportul internaţional din Bruxelles, în timp ce fratele său Khalid a fost atentatorul din staţia de metrou Maelbeek.

Precizarea survine după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că unul dintre cei trei kamikaze din atentatul de marţi de pe aeroportul internaţional la Bruxelles a fost arestat în sudul Turciei, în oraşul Gaziantep, în iunie 2015 şi expulzat în Belgia, dar pus apoi în libertate de autorităţile acestei ţări.

Autorităţile belgiene nu au confirmat legăturile sale cu jihadiştii şi ‘l-au eliberat, în pofida avertizărilor noastre că era un luptător terorist străin’, a adăugat Erdogan.

Ultimele stiri