Acasă Auto Cine fura? Benzina se apropie de 7 lei in Romania in vreme...

Cine fura? Benzina se apropie de 7 lei in Romania in vreme ce pretul petrolului scade la minim pe plan extern

Preţurile petrolului au scăzut miercuri la un minim al ultimelor patru săptămâni, după ce stocurile de din SUA au crescut peste aşteptări, în timp ce stocurile de benzină ale celui mai mare consumator de ţiţeidin lume au atins cel mai redus nivel din ultimii patru ani, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,73 dolari, sau cu 3,2%, până la 81,99 dolari pe baril, în timp ce cotaţia ţiţeiului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a scăzut cu 3,05 dolari sau cu 3,6%, până la 80,86 dolari, informează News.ro.

Aceasta este cea mai mare scădere procentuală zilnică pentru ambele benchmark-uri de la începutul lunii august şi cel mai scăzut nivel de închidere din 7 octombrie pentru Brent şi din 13 octombrie  pentru WTI.

Stocurile săptămânale de ţiţei din SUA au crescut peste aşteptări, cu mai mult de 3,3 milioane de barili, dar stocurile de benzină au coborât la cel mai scăzut nivel din noiembrie 2017.

Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi aliaţii săi, grup cunoscut sub numele de OPEC+, se întâlnesc joi, fiind aşteptat să reconfirme planurile existente de creştere lunară a livrărilor, în pofida solicitărilor de suplimentare a acestora.

Într-un semn că preţurile ridicate încurajează investiţiile, grupul BP a anunţat marţi că va creşte investiţiile în petrol şi gaze de şist din SUA la 1,5 miliarde de dolari, în 2022, de la 1 miliard de dolari în acest an. Pe ansamblu, producţia din SUA a crescut la 11,5 milioane de barili pe zi, echivalentul celui mai ridicat nivel din acest an.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentChirurg platit cu 35.000 de lei, salariu de la stat, prins ca cere mita de la pacienti sa-si faca treaba!
Articolul următorDragnea mai primeste o lovitura dura in Justitie: CEDO l-a trimis la plimbare!