20.9 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăACTUALITATEAutoNu va lasati pacaliti. Acestea sunt anvelopele de iarna cu care puteti...

Nu va lasati pacaliti. Acestea sunt anvelopele de iarna cu care puteti circula legal

in:

Stiri pe acelasi subiect

Registrului Auto Roman (RAR) face lumina in cazul necesitatii anvelopelor specifice de iarna in sezonul rece si subliniaza ca toate anvelopele marcate cu literele M si S, indeplinesc cerintele de utilizare in conditiile specifice de iarna prevazute in legislatia nationala rutiera. Totodata atrage atentia ca in presa au fost interpretate tendetios citeva informatii mai vechi, care sugerau ca posesorii de anvelope ”all season” vor fi sanctionati daca folosesc acest tip de pneuri in timpul sezonului rece.

„Registrul Auto Roman respinge cu fermitate informatiile aparute in presa in ultimele zile care au propagat masiv ideea ca posesorii de anvelope promovate comercial drept ”all season” vor fi sanctionati daca folosesc acest tip de pneuri in timpul sezonului rece. In media a fost preluat si interpretat tendentios un comunicat al RAR, din anul 2011, care se regaseste pe site-ul institutiei, fara a fi fost solicitat si un punct de vedere al Registrului Auto Roman”, transmite RAR. Astfel, RAR face urmatoarele precizari, pentru toti clientii si pentru publicul larg:

„TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comerciala, care sunt marcate cu literele M si S (insemnand noroi si zapada), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, indeplinesc cerintele de utilizare in conditiile specifice de iarna prevazute in legislatia nationala rutiera”, conform sursei citate.

Obligativitatea utilizarii anvelopelor de iarna pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei a fost introdusa prin Ordonanta Guvernului nr.5/2011 de modificare si completare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata in 2006. Iar de atunci nu au existat modificari la acest capitol.
„Aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarna nu au suferit modificari de la acel moment. Registrul Auto Roman nu a facut in ultima perioada nicio alta declaratie de presa avand ca subiect anvelopele de iarna! Prin urmare, atata timp cat posesorii de autovehicule respecta legislatia in vigoare si folosesc pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, anvelopele marcate cu literele M si S NU EXISTA SANCTIUNI!”, mai subliniaza RAR.

 

Ultimele stiri