Acasă Dosar Cine profita de criza si se infrupta din bani publici? Interpusii fostului...

Cine profita de criza si se infrupta din bani publici? Interpusii fostului lider PSD, Marean Vanghelie, au facut milioane

553

O femeie de afaceri despre care presa a scris in trecut ca este interpusul lui Marea Vanghelie, fost primar al Sectorului 5 din Bucuresti lider al PSD, se numara printre cei mai mari profitori ai crizei prin care trece Romania, informeaza publicatia Newsweek.ro.

Până în 2019 activând fără succes în domeniul construcției de piscine, societatea Nicoletei Elena Diaconescu a încasat 1,1 milioane de lei de la mai multe spitale din toată țara. Despre Diaconescu, presa a dezvăluit că a trecut de la angajarea de fete pentru videochat la contracte publice de zeci de milioane de euro în sectorul păstorit în trecut de fostul edil Marian Vanghelie.

Newsweek România a analizat contractele derulate de instituții publice în perioada care a trecut de la depistarea primului caz de Covid-19 în România și va publica o serie de articole pe această temă.

Contract în zona groazei: Suceava

Aproape 75 la sută din banii primiți de Multi Point Management SRL provin din trei contracte:

– câte 320.000 de lei de la Serviciul Județean de Ambulanță Bihor și Spitalul Județean de Urgență „Constantin Opriș” din Baia Mare pentru furnizarea a câte 20.000 de măști KN95 / FFP2 pentru uz civil (16 lei/bucata);

– 105.000 lei pentru 700 de combinezoane de unică folosință către Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Despre prețul unei bucăți (150 de lei), patronul unei firme de profil ne-a declarat, după ce a ascultat caracteristicile produsului, că „pare mare”.

Printre clienții firmei s-au mai numărat Spitalul Penitenciar Jilava, Ministerul Apărării – Unitatea Militară nr. 02558 Timișoara și Societatea Română de Televiziune.

Înființată în 2017 de Nicoleta Elena Diaconescu, societatea Multi Point Management l-a avut la un moment dat asociat pe omul de afaceri Marcel Toader și s-a reprofilat, fără succes, în domeniul construcției de piscine, schimbându-și numele în Marcel Toader Piscine SRL.

În primii doi ani de activitate nu a înregistrat cifre de afaceri. Toader a ieșit din firmă cu câteva luni înainte de moartea sa din august 2019. Diaconescu a decis revenirea la vechiul nume și l-a cooptat ca asociat cu părți egale pe Florin Mihai Petrache (39 de ani), căruia i-a cedat și postul de administrator.

Citeste mai mult pe newsweek.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos