Acasă Dosar Premierul Orban arata cum functioneaza mafia din sanatate. De ce medicamentele romanesti...

Premierul Orban arata cum functioneaza mafia din sanatate. De ce medicamentele romanesti au fost scoase de pe piata?

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seara, la postul de televiziune România TV, că medicamente fabricate în România au fost scoase de piaţă chiar de Agenția Națională a Medicamentului pentru a face loc unor substanţe din străinătate la preţuri de 20 până la 50 de ori mai mari faţă de produsele care ar fi fost fabricate în România.

„Trebuie să avem în vedere creşterea capacităţii de a produce cât mai multe medicamente care sunt căutate. De asemenea, să fim mai atenţi cu introducerea de alte medicamente, cam multe cazuri pe care le-am întâlnit în care produse fabricate în România au fost scoase de piaţă chiar de ANMDM numai pentru a face loc unor substanţe echivalente la preţuri de 20 până la 50 de ori mai mari faţă de produsele care ar fi fost fabricate în România”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a mai spus că i s-a garantat că se va rezolva problema lipsei unor medicamente de pe piaţă, altfel conducerea ANMDM (Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, n.r.) „va trebui să plece acasă”.

Premierului i s-a atras atenţia despre criza Euthyrox şi a unor medicamente pentru diabet, care de mai multe săptămâni lipsesc din farmacii.

„Euthyrox este pentru tiroidă, aici am avut o discuţie cu ANMDM, am participat săptămâna trecută la şedinţa operativă de la Ministerul Sănătăţii şi mi s-a garantat că de săptămâna viitoare există o substanţă echivalentă, că se va rezolva problema. De asemenea, e o problemă pe piaţă legată de tratamentul pentru diabet. Sunt două produse acolo. Mi s-a garantat, dacă nu, va trebui să plece acasă conducerea ANMDM pentru că trebuie să stabilească cu producătorii şi producătorii care sunt pe piaţa românească să garanteze stocurile necesare pe o perioadă de timp, mi se pare că pe şase luni de zile. Ori dacă un producător sau un distribuitor nu îşi respectă această înţelegere şi ANMDM nu ia decizii, înseamnă că ANMDM nu funcţionează”, a spus Orban, într-un interviu la postul România Tv.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentVa scadea numarul infectiilor cu noul coronavirus odata cu incalzirea vremii?
Articolul următorVIDEO-Godina despre romii scandalagii: Amenda? N-o platesc in veci! Vorba buna? Te scuipa in fata!