Intra in contact cu noi

Dosar

Raed Arafat isi da arama pe fata. A intervenit oficial intr-un control la spitalul baronului de Vrancea, Oprisan

Publicat cu

pe

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, i-a solicitat fostului ministru al sanatatii, Victor Costache, sa anuleze controlul pe care ministerul il efectua pe 10 martie la Spitalul de Urgenta ”Sf. Pantelimon”din Focsani la Unitatea de Primiri Urgente, anunta Editie de Vrancea. Solicitarea a fost dusa la indeplinire de fostul ministru al Sanatatii, Victor Costache.

Publicatia din Focsani prezinta si documentul prin care Arafat a blocat controlul la spitalul condus de Constantin Mandrila, omul lui Marian Oprisan.

„Exista voci care sustin ca Raed Arafat are o relatie mai mult decat cordiala cu Marian Oprisan, cel care l-a protejat pe Mindrila cum n-a protejat pe nimeni din oamenii inlocuiti de guvernarea liberala in ultimele luni,

De ce sa opresti un control la Spitalul Judetean chiar daca suntem in epidemie de COVID-19? Ba chiar controlul se impunea si mai mult pentru a se vedea daca sunt respectate procedurile si protocoalele medicale, in situatia in care acestea erau puse la punct”, scrie publicatia din Focsani.

Reclama

La Spitalul Judetean Focsani a fost instalata, duminica, o noua conducere, militara. Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat duminica dimineata ca directorul Spitalului Judetean din Focsani, Constantin Mandrila, care a fost depistat cu COVID-19, a fugit din spital cu toata documentatia.

„Focsaniul si Vrancea reprezinta un punct nevralgic in acest moment. Avem o transmitere comunitara extinsa. Daca e sa ne raportam la tot orasul, Spitalul Militar din Focsani are 35 de cadre infectate, avem doua cadre la ISU, un cadru la Jandarmerie, mai multe cadre la Politie. La Spitalul Judetean managerul este confirmat pozitiv, a si plecat din spital, a plecat cu toata documentatia si ce mai avea el in birou – este o problema. Maine voi fi la Focsani si ne gandim, dupa ce voi face evaluarea, inclusiv la un management militar. Am vorbit si cu domnul ministru al apararii, domnul general Ciuca si vom duce si la Focsani, cred, o conducere militara”, a spus Tataru la Digi24.

Tataru a mai declarat ca managerul Spitalului Judetean Focsani e de negasit, ca „se ascunde intr-un hotel, unde a fugit cu calculatorul de la birou”.

Ministrul a mentionat ca gandeste la o ancheta penala in ceea ce-l priveste pe managerul Spitalului, Constantin Mandrila.

Reclama

In cursul zilei de joi, managerul Constantin Mandrila a fost confirmat pozitiv pentru COVID-19.

Constantin Mandrila a fost condamnat pentru furt in 2005, pe cand indeplinea functia de secretar al prefecturii Vrancea. El a furat din ajutoarele destinate sinistratilor.

„Mandrila a fost implicat intr-un dosar de furt in 2005, cand in apartamentul sau au fost gasite 150 conserve din carne de porc insemnate, fiind ajutoare din rezerva de stat a Romaniei. Acestea au ajuns la el acasa prin intermediul soferului, cativa vecini au vazut, s-au revoltat, au confiscat o conserva si au facut o reclamatie la politie”, scria jurnalista Silvia Vranceanu in 2012.

Mandrila a primit o condamnare de 3 luni cu suspendare.

Reclama

Cu toate acestea, cu sustinerea puternica a lui Marian Oprisan, Mandrila a fost instalat in functia de manager al Spitalului Judetean Vrancea. La concurs, el a obtinut nota 9,58, in conditiile in care lucrarea i-a fost corectata de colegii sai de la Partidul Social Democrat.

„Pe scurt, PSD a pus un penal, un hot, in fruntea celui mai mare spital din Vrancea si-l tine acolo de 7-8 ani. Si, nuca de pe coliva: cel care a semnat ordinul de numire a lui Mandrila la sefia SJU Vrancea este….dr.Raed Arafat, pe atunci ministru al Sanatatii. Din nou, multumesc Marian Oprisan, hotiile astea pesediste imi scapasera! Cu alde Mandrila ne luptam cu covid-19”, subliniaza jurnalistul Mircea Marian pe Facebook.

Marian Oprisan a anuntat, la sfarsitul lunii martie, ca Spitalului Judetean de Urgenta ”Sf. Pantelimon” Focsani i-au fost alocate 11 milioane de lei pentru diminuarea epidemiei de COVID-19 in Vrancea.

„In cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Judetean din data de 30 martie 2020, organizata in mediul online, s-a aprobat alocarea a peste 11 milioane de lei pentru Spitalul Judetean de Urgenta ”Sf. Pantelimon” Focsani pentru diminuarea epidemiei de COVID-19 in Vrancea.

Reclama

Din acesti bani se vor plati materialele si echipamentele contractate deja de Spitalul Judetean, dar se vor mai achizitiona si alte aparate si materiale de protectie necesare, in aceasta perioada de criza pandemica, astfel incat unitatea sanitara sa fie pregatita pentru a trata cazurile de pacienti infestati cu noul coronavirus”, a anuntat Oprisan pe pagina sa de Facebook.

Dosar

Încă o țeapă marca PSD: Ieftinirile imense anunțate de Consiliul Concurenței, de până la 49%, s-au evaporat!

Publicat cu

pe

La începutul lunii septembrie Consiliul Concurenței a anunțat, printr-un comunicat de presă, că prețurile medii ale alimentelor de bază vizate de ordonanța „ieftinirii” au scăzut „cu până la 49%” în marile lanțuri. INS contrazice, factual, datele.

În august produsele alimentare au fost, în medie, cu două puncte procentuale mai ieftine decât în iulie, conform Institutului Național de Statistică (INS), singura instituție abilitată să măsoare inflația, după o metodologie agreată inclusiv cu Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

Săptămâna trecută Consiliul Concurenței a anunțat ca un imens succes „ordonanța ieftinirii”, care ar fi adus, susține instituția, ieftiniri consistente: 49% la prune, 37% la roșii, 37% la ceapă, 32% la cartofi și lista continuă.

Printre exprimările problematice se numără mai ales acel „până la”, care, în mod evident, se referă la un anumit produs, dintr-un anumit magazin, nereprezentativ pentru consumul general al populației chiar și în ceea ce privește cele 14 alimente de bază incluse de Guvern pe lista ordonanței „ieftinirii”.

Mai mult, comparația este făcută cu luna iunie, nu cu cea precedentă aplicării ordonanței, ceea ce înseamnă, simplu spus că adună și ieftiniri care nu au legătură cu ordonanța.

INS prezintă situația reală, reprezentativă la nivelul întregii populații: alimentele s-au ieftinit, în medie, cu 2%
Din datele oficiale ale INS însă rezultă că analiza Consiliului fie este greșită integral, fie este total nereprezentativă pentru consumul de alimente din România.

Astfel, în august față de iulie (prima lună în care s-a aplicat ordonanța de reducere a marjelor de profit pe lanțul de distribuție a alimentelor față de luna precedentă) cele mai mari ieftiniri oficiale s-au înregistrat la: făină – 16,97%,  „alte legume și conserve din legume” – 13,79%, cartofi – 13,24%, mălai – 13,16%, ulei comestibil – 7,64%.

Diferențele dintre cele două raportări pot fi explicate în felul următor: Consiliul Concurenței a luat ca punct de reper luna iunie, nu iulie (nu este clar de ce – raportarea corectă statistic fiind la luna precedentă aplicării ordonanței), a luat în considerare o serie foarte limitată de produse (probabil cele cu cele mai mari ieftiniri) și s-a limitat la prețurile din unele mari lanțuri de magazine (nu toată populația cumpără alimente de la marile lanțuri și cu siguranță nu cumpără unul și același produs).

Sursa: StirilePROTV

Continua sa citesti

Dosar

România își întărește masiv forțele din Marea Neagră

Publicat cu

pe

Reprezentanţii Forţelor Navale Române au anunţat că, până în data de 29 septembrie continuă, activităţile de recrutare pentru posturi de soldaţi şi gradaţi profesionişti.

“Forţele Navale Române, alături de celelalte structuri din Ministerul Apărării Naţionale, desfăşoară în această perioadă, până vineri, 29 septembrie 2023, activităţi de recrutare a tinerilor, pentru posturile de soldaţi şi gradaţi profesionişti, în limita locurilor rămase neîncadrate. Înscrierea se poate face până la data de 29 septembrie 2023, iar termenul final de întocmire a dosarelor de candidat este 2 octombrie 2023”, au precizat reprezentanţii Forţelor Navale, conform news.ro

Sursa citată a menţionat că informaţii referitoare la oferta profesională şi condiţiile de recrutare, de selecţie şi de repartiţie sunt furnizate de către personalul recrutor din unităţile militare şi personalul birourilor informare-recrutare din judeţele sau sectoarele Municipiului Bucureşti în care candidaţii îşi au domiciliul.

Condiţiile şi criteriile generale de recrutare, pe care trebuie să le îndeplinească candidaţii care optează pentru dobândirea calităţii de soldat sau gradat profesionist în activitate, se regăsesc pe pagina de internet https://www.recrutaremapn.ro/sgp.php.

Conform planului de recrutare al Statului Major al Forţelor Navale, candidaţii pentru posturile din Forţele Navale Române pot opta să încadreze funcţii la bordul navelor militare sau în unităţi militare din oraşele şi localităţile Constanţa, Mangalia, Tulcea, Tuzla, Babadag, Sulina, Midia, Sfântu Gheorghe, Codru, Gura Portiţei, 2 Mai, Slava Cercheză, Murfatlar şi Sinoe.

Continua sa citesti

Dosar

Politistul prins ca vindea cocaina imbracat in uniforma vine dintr-o familie de oameni ai legii

Publicat cu

pe

Ies la iveală detalii șocante despre polițistul brașovean care a fost prins când vindea cocaină. Acesta nu numai că este și consumator, dar provine dintr-o familie bogată, iar tatăl său era tot polițist. Mai mult, ar fi avut și renumele de „scandalagiu”, potrivit unor oameni din anturajul său.

Surse apropiate lui Remus Bertea, politistul de 25 de ani din Brașov prins în timp ce încerca să vândă cocaină, au declarat pentru Aktual 24 că acest provine dintr-o familie foarte înstărită din oraș. 

Sursele au declarat ca polițistul și-ar dorit să intre in trupele speciale, dar a fost respins. El a petrecut o perioadă de proba la mascați și era considerat un sportiv bun, dar apoi comandatul trupelor de intervenție a primit sesizări că Bertea este „scandalagiu”. „Avea pe Facebook postări cu shoturi si nu prea părea serios”, au subliniat sursele.

De asemenea, polițistul nu numai ca vindea droguri, ci este si consumator de droguri, au precizat sursele.

Reclama

Polișitul a fost prins, joi, în flagrant, în Brașov, cu o cantitatea impresionantă de substanțe interzise. Ar fi vorba despre aproximativ 1 kilogram de cocaină, susțin sursele citate. S-ar părea că acesta este polițist la Secția 5, iar în momentul flagrantului era în timpul său liber.

Nu puține sunt vocile din rândul colegilor polițiști care spun că acesta era cunoscut pentru viața sa în afara legii.

Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a transmis joi că „cel în cauză a fost destituit din funcție și nu mai deține, în prezent, calitatea de polițist în cadrul I.P.J. BRAȘOV.”


 
 

Reclama
Continua sa citesti

hot news