Acasă Dosar Raed Arafat isi da arama pe fata. A intervenit oficial intr-un control...

Raed Arafat isi da arama pe fata. A intervenit oficial intr-un control la spitalul baronului de Vrancea, Oprisan

5892

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, i-a solicitat fostului ministru al sanatatii, Victor Costache, sa anuleze controlul pe care ministerul il efectua pe 10 martie la Spitalul de Urgenta ”Sf. Pantelimon”din Focsani la Unitatea de Primiri Urgente, anunta Editie de Vrancea. Solicitarea a fost dusa la indeplinire de fostul ministru al Sanatatii, Victor Costache.

Publicatia din Focsani prezinta si documentul prin care Arafat a blocat controlul la spitalul condus de Constantin Mandrila, omul lui Marian Oprisan.

„Exista voci care sustin ca Raed Arafat are o relatie mai mult decat cordiala cu Marian Oprisan, cel care l-a protejat pe Mindrila cum n-a protejat pe nimeni din oamenii inlocuiti de guvernarea liberala in ultimele luni,

De ce sa opresti un control la Spitalul Judetean chiar daca suntem in epidemie de COVID-19? Ba chiar controlul se impunea si mai mult pentru a se vedea daca sunt respectate procedurile si protocoalele medicale, in situatia in care acestea erau puse la punct”, scrie publicatia din Focsani.

La Spitalul Judetean Focsani a fost instalata, duminica, o noua conducere, militara. Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat duminica dimineata ca directorul Spitalului Judetean din Focsani, Constantin Mandrila, care a fost depistat cu COVID-19, a fugit din spital cu toata documentatia.

„Focsaniul si Vrancea reprezinta un punct nevralgic in acest moment. Avem o transmitere comunitara extinsa. Daca e sa ne raportam la tot orasul, Spitalul Militar din Focsani are 35 de cadre infectate, avem doua cadre la ISU, un cadru la Jandarmerie, mai multe cadre la Politie. La Spitalul Judetean managerul este confirmat pozitiv, a si plecat din spital, a plecat cu toata documentatia si ce mai avea el in birou – este o problema. Maine voi fi la Focsani si ne gandim, dupa ce voi face evaluarea, inclusiv la un management militar. Am vorbit si cu domnul ministru al apararii, domnul general Ciuca si vom duce si la Focsani, cred, o conducere militara”, a spus Tataru la Digi24.

Tataru a mai declarat ca managerul Spitalului Judetean Focsani e de negasit, ca „se ascunde intr-un hotel, unde a fugit cu calculatorul de la birou”.

Ministrul a mentionat ca gandeste la o ancheta penala in ceea ce-l priveste pe managerul Spitalului, Constantin Mandrila.

In cursul zilei de joi, managerul Constantin Mandrila a fost confirmat pozitiv pentru COVID-19.

Constantin Mandrila a fost condamnat pentru furt in 2005, pe cand indeplinea functia de secretar al prefecturii Vrancea. El a furat din ajutoarele destinate sinistratilor.

„Mandrila a fost implicat intr-un dosar de furt in 2005, cand in apartamentul sau au fost gasite 150 conserve din carne de porc insemnate, fiind ajutoare din rezerva de stat a Romaniei. Acestea au ajuns la el acasa prin intermediul soferului, cativa vecini au vazut, s-au revoltat, au confiscat o conserva si au facut o reclamatie la politie”, scria jurnalista Silvia Vranceanu in 2012.

Mandrila a primit o condamnare de 3 luni cu suspendare.

Cu toate acestea, cu sustinerea puternica a lui Marian Oprisan, Mandrila a fost instalat in functia de manager al Spitalului Judetean Vrancea. La concurs, el a obtinut nota 9,58, in conditiile in care lucrarea i-a fost corectata de colegii sai de la Partidul Social Democrat.

„Pe scurt, PSD a pus un penal, un hot, in fruntea celui mai mare spital din Vrancea si-l tine acolo de 7-8 ani. Si, nuca de pe coliva: cel care a semnat ordinul de numire a lui Mandrila la sefia SJU Vrancea este….dr.Raed Arafat, pe atunci ministru al Sanatatii. Din nou, multumesc Marian Oprisan, hotiile astea pesediste imi scapasera! Cu alde Mandrila ne luptam cu covid-19”, subliniaza jurnalistul Mircea Marian pe Facebook.

Marian Oprisan a anuntat, la sfarsitul lunii martie, ca Spitalului Judetean de Urgenta ”Sf. Pantelimon” Focsani i-au fost alocate 11 milioane de lei pentru diminuarea epidemiei de COVID-19 in Vrancea.

„In cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Judetean din data de 30 martie 2020, organizata in mediul online, s-a aprobat alocarea a peste 11 milioane de lei pentru Spitalul Judetean de Urgenta ”Sf. Pantelimon” Focsani pentru diminuarea epidemiei de COVID-19 in Vrancea.

Din acesti bani se vor plati materialele si echipamentele contractate deja de Spitalul Judetean, dar se vor mai achizitiona si alte aparate si materiale de protectie necesare, in aceasta perioada de criza pandemica, astfel incat unitatea sanitara sa fie pregatita pentru a trata cazurile de pacienti infestati cu noul coronavirus”, a anuntat Oprisan pe pagina sa de Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos