Acasă Dosar Cine se imbogateste din testele COVID pentru copii? Botezatu, Sile Cămătaru…

Cine se imbogateste din testele COVID pentru copii? Botezatu, Sile Cămătaru…

1809

SC Viggo Fashion International SRL va distribui, pentru început, 5 milioane de teste rapide, marfa urmând să fie stocată, deocamdată, în depozitele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) de la Mizil, județul Prahova, scrie Jurnalul.ro.

Cele 5 milioane de teste reprezintă însă doar o parte a unui prim lot din acest contract, la care se adaugă alte 3 milioane de teste similare ce vor fi livrate de o companie din Olanda, iar încă un milion vor fi distribuite de societatea Eva Healtcare SRL, care a făcut, anul trecut, obiectul unei investigații cu reporteri sub acoperire ai Rise Project, pe tema afacerilor cu măști de protecție, descoperindu-se, cu acest prilej, un lanț la capătul căruia se afla nimeni alta decât familia liderului clanului Cămătarilor, Vasile Balint, zis „Sile Cămătaru”.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Spre deosebire de firma de modă, reprofilată pe produse de protecție anti-COVID-19, care a derulat, în ultimul an și mai bine de jumătate, afaceri cu statul de peste 127 de milioane de lei, cealaltă societate nu figurează cu alte contracte publice încheiate anul acesta.

La jumătatea lunii trecute, ONAC (Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate), structură guvernamentală aflată în coordonarea Ministerului Finanțelor Publice și care, de la debutul pandemiei de SARS-CoV-2, a gestionat achizițiile fără licitații de materilale și echipamente de protecție împotriva virusului, făcea publică intenția de a achiziționa „teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă”, pentru asigurarea monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ. Iar modalitatea de contractare a acestor produse a fost negocierea fără publicarea prealabilă a unei invitații la vreo procedură concurențială.

Articolul precedentLovitura de imagine: George Simion strange semnaturi pentru demiterea lui Iohannis in centrul Sibiului!
Articolul următorCitatele biblice selectate de Oreste pentru politicienii de azi, pe care putini le inteleg!